Customs and transport coordinator

Honeywell - 1 poziție
Oraș de lucru
Tipul job-ului
Nivel carieră
Departamente
Salariu Nespecificat
Limbă străină
Permis conducere Nespecificat

Candidatul Ideal

We value

Some experience in Logistics or relevant functions in Integration Supply Chain
Minimum three years experience in import/export customs operations.
Experience collaborating with cross functional teams
Preparation of Intrastat declaration
Basic knowledge of customs legislation.
Experience in working with customs authorities
Basic knowledge of transport and courier activities
Advanced English language
MS Office knowledge

We Offer:

-A culture that fosters inclusion, diversity and innovation
-Market specific training and ongoing personal development
-Career growth opportunities;
-Experienced leaders to support your professional development;
-International work environment;
-If this is your dream role, then we'd love to hear from you.

We are an equal opportunity employer and value diversity at our company. We do not discriminate based on race, religion, color, national origin, gender, sexual orientation, age, marital status, veteran status, or disability status. We will ensure that individuals with disabilities are provided reasonable accommodation to participate in the job application or interview process, to perform crucial job functions, and to receive other benefits and privileges of employment. Please contact us to request accommodation.

Descrierea jobului

Utilize your your logistics expertise in a manufacturing environment. You will be accountable for supply chain services, inventory control, critical parts availability, material handling, import-export licensing, shipment of products, and third-party warehousing. You will evaluate customer support and field service commitments to ensure customer requirements are met. You will provide data analysis for production planning and volume studies; and participates in process/rating improvement efforts.

Key Responsibilities

Day-to-day tracking of logistic activities
Coordinates the operational activity of import/export customs clearance at home and through commission agents
Ensures correct and timely registration of customs declarations.
Prepares documents related to customs clearance of goods.
Liaises with customs brokers and ensures that goods are cleared in compliance with customs legislation.
Updates the customs tariff classification in the SAP system
Represents the company in relations with customs authorities and during customs controls
Prepare the necessary reports to the customs authorities
Prepare and submit monthly Intrastat declaration to INS
Organizes transport activity and optimizes costs
Communicates the status of current shipments to the internal departments concerned
Prepare reports on transport activity
Monitors and updates in the system the information on customers, suppliers, products according to the Honeywell-Trade Compliance requirements
Checks and prepares transport invoices for approval
Performs other service tasks related to customs and transport activities as assigned by the direct supervisor or company management, with the necessary training.

Descrierea companiei

Suntem o companie Fortune 100 care inventează și produce tehnologii pentru a aborda provocări dure legate de tendințele macro globale, cum ar fi siguranța, securitatea și energia. Cu aproximativ 122.000 de angajați Honeywell în întreaga lume, incluzând peste 19.000 de ingineri și oameni de știință, ne concentrăm neîncetat pe calitate, livrare, valoare și tehnologie în tot ceea ce facem și facem.

În cei peste 125 de ani de activitate, produsele și serviciile Honeywell s-au îmbunătățit și au salvat vieți. Ne mândrim cu mai multe companii predecesoare și munca inspiratoare a zeci de mii de oameni. In domeniul aerospațial cu Honeywell inovăm și integrăm mii de produse, software și servicii cu scopul de a promova și furniza cu ușurință experiențe de transport sigure, eficiente, productive și confortabile în întreaga lume. Tehnologia receptivă, de înaltă performanță, care satisface și depășește nevoile clienților de astăzi și de mâine fiind găsită pe aproape toate avioanele comerciale, de apărare și spațiale, iar turbocompresoarele Honeywell sunt utilizate de aproape toți producătorii de automobile și camioane din întreaga lume.

Ne mândrim cu tehnologii pentru casă și construcții prin oferirea unui software avansat care ajută proprietarii să rămână conectați și să controleze confortul, securitatea, sistemele de incendiu și purificare a aerului și a apei și care ajută proprietarii de clădiri și ocupanții să se asigure că instalațiile lor sunt sigure, confortabile și durabile. De asemenea, susținem productivitatea și siguranța a peste jumătate de miliard de lucrători din întreaga lume cu oferte precum computere mobile robuste, software și fluxuri de lucru cu voce activă, scanere de coduri de bare, soluții de imprimare, tehnologii de detectare a gazelor și echipament de protecție personală. Suntem pionieri în controlul, instrumentarea și serviciile de automatizare bazate pe software și lider global în proiectarea și crearea de produse chimice de înaltă calitate și sisteme bazate pe software pentru operarea în siguranță și cât mai eficient a instalațiilor industriale complexe prin Honeywell Performance Materials and Technologies.

La Honeywell ne implicăm în industria mondială de petrol și gaze oferind tehnologii de rafinare, petrochimice și de prelucrare a gazelor și servicii software și suntem pionieri în controlul, instrumentarea și serviciile de automatizare bazate pe software a Grupului Honeywell Process Solutions.

În România, Honeywell este prezent în București, Timișoara și Lugoj unde deținem peste 3 600 de angajați. Ne bazăm pe moștenirea substanțială, ne concentrăm pe creștere, inovație, experiență îmbunătățită a clienților și valoarea acționarilor. Misiunea și valorile de bază Honeywell au rămas consecvente încă de la început, bazându-ne pe viziune, credință și neîncetatul nostru impuls de îmbunătățire continuă. Suntem vizionarii unui viitor sigur, confortabil, mai curat și mai eficient, păstrându-ne credința fermă în puterea inovației. De mai bine de 100 de ani, inovăm și creăm ceea ce urmează.

Publicat 4 oct. 2021 Reactualizat 1 nov. 2021 Expiră 3 nov. 2021
Nu îți face griji, poate joburile de mai jos îți pot fi de folos