Inginer industria alimentara in cercetare dezvoltare
Anunț verificat
Textul acestui anunț a fost verificat de echipa eJobs pentru a elimina posibile greșeli sau conținut discriminatoriu.
Candidatul Ideal
- Studii superioare in domeniu
- Experienta in domeniu
- Limba engleza nivel mediu
- Corectitudine, seriozitate, calm, receptivitate, capacitate de analiza si sinteza, memorie dezvoltata, judecata rapida, capacitate de deductie logica si decizionala,lucru in echipa
- Experienta in planificarea si executarea testelor de laborator
- Abilitati in utilizarea tehnicilor si instrumentelor de laborator
- Experienta in cercetare, dezvoltare in formularea de retete de fabricatie
- Intelegerea proceselor industriale de productie alimentara, experienta in implementarea testelor la nivel industrial
Descrierea jobului
- Participa la elaborarea retetelor, la dezvoltarea produselor noi si raspunde de corectitudinea datelor introduse
- Analizeaza si optimizeaza procesele de productie, identifica si rezolva problemele legate de calitatea și siguranta alimentelor, dezvolta și implementeaza noi tehnologii si metode de productie
- Concepe, planifica si realizeaza microprobe de laborator pentru testare retete sau ingrediente
- Realizeaza analize de laborator pentru ingrediente si produse finite
- Analizeaza rezultatele de laborator si implementarea lor pe flux (in stransa colaborare cu Departamentul Productie);
- Participa la realizarea, actualizarea si implementarea in flux a documentatiei Sistemelor de management ale Calitatii si Sigurantei Alimentului in concordanta cu standardele de calitate (ISO, ISO, IFS, FSSC22000)
- Participa direct la analiza propunerilor de produse noi, pentru stabilirea fezabilitatii proiectelor
- Realizeaza planificari, prezentari, analize specifice procesului Cercetare Dezvoltare
- Urmareste evolutia produselor din portofoliu
- Participa in rezolvarea oricarei neconformitati de calitate a produselor finite
- Are responsabilitatea fata de atingerea obiectivelor departamentale cuantificabile stabilite de catre superiori
- Impreuna cu departamentul de marketing stabileste profilul teoretic, organoleptic structural si functional al produselor cerute de piata si marketing;
Beneficii: Salariul atragator/negociabil.
Program: 8:00 – 16:30
Se respecta reglementarile Codului muncii, 21 zile lucratoare concediu, firma Flavourstream are politica ei interna conform Regulamentului intern aprobat: luna August se inchide 2 saptamani – 10 zile lucratoare de concediu, de Craciun se inchide din care se iau 5 sau 6 zile de concediu, si restul zilelor de concediu pentru a le lua pentru situatii necesare.
Descrierea companiei
Flavourstream produce și furnizează o gamă foarte largă de arome de fum și agenți de rumenire de înaltă calitate industriilor de carne, pește, pui, arome și condimente din întreaga lume.
Flavourstream are unități de producție în Europa și SUA distribuind produsele direct sau prin intermediul distribuitorilor desemnați în întreaga lume. Avem mulți ani de experiență în dezvoltarea, fabricarea și comercializarea acestor tip de produse.
Aromele de fum au devenit o tendință masivă în industria alimentară. Folosite în mod predominant pentru aromatizarea și rumenirea cărnurilor și a înlocuitorilor de carne pe bază de plante, în gustări, condimente, arome, sosuri, brânzeturi, dar și în segmentul dulce precum deserturi și băuturi. Aceste arome nu sunt folosite doar pentru a adăuga o aromă de fum în produsul final, ci și ca un potențiator de aromă și pentru note umami. În Europa aprox. 40% din toate alimentele afumate sunt afumate cu arome de fum. Procentul este semnificativ mai mare în emisfera occidentală și crește la nivel mondial, nu numai în sectorul cărnii. Există, de asemenea, un interes semnificativ mare de a folosi aromele de fum pentru proprietățile lor antimicrobiene. O tendință naturală în creștere pentru a ajuta la gestionarea focarelor bacteriene din industria alimentară.
Centrul de Dezvoltare&Cercetare Flavourstream sprijină clienții noștri dezvoltand exact produsele care se potrivesc nevoilor lor. Este esențial pentru afacerea noastră să inovăm la un nivel foarte înalt și să urmăm tendințele din segmentul alimentar.