GENERALI ASIGURARI SA

Companie verificată
?

Echipa ejobs a verificat această companie. Activitatea declarată și detaliile de contact corespund informațiilor afișate aici.

Descrierea companiei
În anul 1831 se înfiinţează la Trieste, din nevoia de a asigura mărfurile transportate pe cale maritimă şi fluvială, compania de asigurări Generali.
După câteva luni de activitate aceasta îşi extinde aria de acţiune şi în interiorul Imperiului Habsburgic şi anume în oraşe precum Viena, Budapesta, Praga.
Politica practicată este una de extindere rapidă, astfel încât apar noi agenţii în principalele tări ale Europei cum ar fi Franţa, Germania, Elveţia.
Astăzi Generali îşi oferă serviciile şi are agenţii pe toate cele cinci continente, în 47 de ţări. În anul 1999 cifra de afaceri a grupului a atins suma de 53,7 miliarde USD ocupând locul 35 în clasamentul celor mai bune companii din lume. În topul companiilor de asigurări, după aceeaşi cifră de afaceri ocupă locul 7 cu un volum de prime încasate (viaţă şi non-viaţă, în anul 1999) de 2.324 miliarde USD. În Europa, Generali ocupa locul 1 în asigurările de viaţă şi locul 2 per total (viaţă şi non-viaţă).
Componenţa Grupului Generali:
- 113 companii de asigurări;- 55 de holdinguri şi companii financiare;- 8 companiii imobiliare;- participări la alte 279 de companii.
Generali Holding Vienna
Se înfiinţează în anul 1882 sub denumirea de Erste Allgemeine.

În anul 1992 se transformă în Generali Holding Vienna. Cu un procent de 16,4% din piaţă, Generali Holding Vienna este unul dintre primii trei furnizori de servicii de asigurare din Austria. Grupul este alcătuit din 11 companii de asigurare, 11 companii financiare şi 7 companii de servicii. Pe lângă cele din Austria (Generali Versicherung AG, Interunfall Versicherung AG, Europaische Reiseversicherung AG) Generali Holding Vienna este acţionar majoritar şi la companii de asigurare din Ungaria, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia si România.
Generali Asigurări - România
Prima filiala este înfiinţată în anul 1835 la Brăila. Aceasta se ocupă îndeosebi cu asigurarea mărfurilor transportate. În data de 19 martie 1897, tot la Brăila, beneficiind şi de capital românesc, prin participarea cu capital a Băncii Marmorosch Blank & Co. se înfiinţează Societatea Româna de Asigurări Generale. Societatea cunoaşte o dezvoltare rapidă astfel încât în anul 1935 Generala devine numărul 1 în România. Este acţionară la mai multe societăţi de asigurare din ţară cum ar fi:
Dacia-România

Steaua României

Dorna Vatra

Prima Ardeleana.

Generala a reuşit chiar de la început, între altele, datorita puternicelor sale legături, ca poliţele de transport emise de ea să fie primite pentru prima dată de băncile şi instituţiile din străinătate la fel cu ale celor mai mari societăţi de asigurare din Occident. Dupa 2 ani de funcţionare la Braila, în anul 1899, societatea îsi mută sediul la Bucuresti iar mai apoi îsi schimba numele în GENERALA - Societate Româna de Asigurari Generale.

În anul 1948 Generali se retrage atât din România cât şi din celelate ţări est-europene.

Date fiind schimbările politice ce au avut loc în România, în anul 1993 Generali revine pe piaţa româneasca. Astfel, se înfiinţează societatea Generala Asigurari S.A cu capital mixt italiano-român, acţionarii fiind Assicurazioni Generali (51%) şi alte 4 companii româneşti. Principala activitate fiind asigurările non-viaţă.
Din primăvara anului 2000, Generali oferă clienţilor săi atât asigurări de viaţă cât şi cele generale. În prezent, Generali Asigurări are agenţii şi puncte de lucru în majoritatea oraşelor importante din ţără. În anul 2000 companiei i-a fost acordat la Paris Premiul Internaţional de Excelenţă şi Calitate - Arcul Europei.
Acţionari:
Generali Holding Vienna 72,88%

Astra S.A 15,57%

Centrocoop 0,66%

Creditcoop 8,49%

Cooperative de Credit 0,05%

Cooperative de Consum 2,35%
Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi o experienta personalizata. Permite activarea acestora pentru a beneficia de avantajele lor.