Pentru a continua, te rugăm să confirmi că ești de acord cu termenii și condițiile eJobs. Acordul este necesar pentru a-ți crea cont și pentru a aplica la joburile care ți se potrivesc.

TERMENI ȘI CONDIȚII EJOBS

29/05/2018

1.  Aspecte Generale

Prezentele Termeni și Condiții („Termeni și Condiții”) guvernează raporturile dintre eJobs Group S.R.L., o societate cu răspundere limitata, cu sediul în Bd. Dimitrie Pompeiu, Nr. 9-9A, Sector 2, București, România („Societatea” sau „Noi”) și persoanele care utilizează („Utilizatorul”) pagina de internet www.eJobs.ro („Site-ul” sau „eJobs.ro”) și/sau aplicația eJobs echivalenta ce poate fi rulata pe un echipament informatic mobil, de tipul smartphone și/sau tableta disponibila în magazinele de aplicații mobile (cum ar fi Google Play sau App Store) („Aplicația eJobs”) și/sau serviciile oferite de Societate prin intermediul Site-ului sau Aplicației („Serviciile”).

Accesarea și utilizarea Site-ului, a Aplicației eJobs, inclusiv a oricărei pagini sau secțiuni componente ale acestora, sau a oricărui Serviciu furnizat prin intermediul Site-ului sau Aplicației eJobs se poate face numai în conformitate cu prezentele Termeni și Condiții, care includ Politica de Confidențialitate Datelor și Politica privind Cookie-urile.

PENTRU UTILIZAREA SERVICIILOR, PUTEM SOLICITA UTILIZATORULUI SĂ ÎȘI EXPRIME ACORDUL CU PRIVIRE LA ACEȘTI TERMENI ȘI CONDIȚII PRINTR-O ACȚIUNE SPECIFICA, CARE ARE SEMNIFICAȚIA UNUI CONSIMȚĂM NT NEECHIVOC (E.G. BIFAREA CĂSUȚEI SPECIFICE „AM CITIT ȘI SUNT DE ACORD CU TERMENII ȘI CONDIȚIILE EJOBS”).

BIFÂND O ANUMITA CĂSUȚA, UTILIZATORUL:

A.  ÎȘI DA ACORDUL, ÎN MOD EXPRES, SĂ RESPECTE TOATE CLAUZELE DIN ACEST SET DE TERMENI ȘI CONDIȚII, PRECUM ȘI ORICE ALȚI TERMENI ȘI CONDIȚII SPECIFICE APLICABILE SERVICIILOR;

B.  IA LA CUNOȘTINȚA DE CONDIȚIILE DE PRELUCRARE A DATELOR PERSONALE CONFORM POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE, CARE ESTE PARTE INTEGRANTA DIN ACEST SET DE TERMENI ȘI CONDIȚII.

Pentru a asigura respectarea condițiilor de acces și utilizare a Serviciilor, Utilizatorii trebuie să verifice la momentul fiecărei accesări a Site-ului și / sau a Aplicației eJobs termenii și condițiile de utilizare.

Chiar dacă omiteți să analizați termenii și condițiile, dar utilizați eJobs.ro sau Aplicația eJobs, vom considera ca ați acceptat acest set de Termeni și Condiții (inclusiv orice actualizare a acestora).

Dacă nu sunteți de acord cu prevederile din acest set de Termeni și Condiții (inclusiv orice actualizare a acestuia), vă rugam să nu utilizați, sau după caz, să încetați utilizarea Site-ului, Aplicației eJobs sau a Serviciilor oferite de Noi, după caz.

2.  Serviciile eJobs

Serviciile oferite eJobs.ro și Aplicația eJobs („Platforma eJobs”) se adresează (i) Utilizatorilor, persoane fizice, care vizitează Platforma eJobs, (ii) Utilizatorilor care cauta un loc de munca („Utilizatori Candidați”) și (iii) Utilizatorilor, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, care postează locuri de munca sau cauta Utilizatori Candidați pentru anumite locuri de munca („Utilizatori Recrutori”).

Serviciile eJobs includ si site-urile: www.wearehr.ro si www.brandyourhr.ro

2.1.  Crearea contului de Utilizator, parole și responsabilități

Utilizatorii Candidați pot folosi anumite facilități oferite de Platforma eJobs și fără a avea un cont de Utilizator.

Pentru a beneficia, de toate Serviciile oferite de Platforma eJobs, Utilizatorii (fie Utilizatori Candidați, fie Utilizatori Recrutori) trebuie să își creeze un cont pe Platforma eJobs, completând formularele disponibile în interfața secțiunii „CONT NOU”.

În cazul Utilizatorilor Candidați, crearea contului de Utilizator se poate face și prin intermediul contului de utilizator pe platforma de socializare Facebook, caz în care Plaforma eJobs vă prelua anumite date publice ale Utilizatorului aferente contului sau de Facebook.

După finalizarea procesului de creare a contului de Utilizator, Utilizatorul vă primi pe adresa de e-mail furnizata sau pe numărul de telefon furnizat în procesul de înrolare (sign-up) un cod necesar pentru verificarea și validarea datelor de contact.

Pentru a folosi Serviciile oferite de Platforma eJobs, este necesar sa:

a.  furnizați date adevărate, exacte și complete despre dumneavoastră, prin completarea câmpurilor din formularul de înregistrare pentru crearea contului de Utilizator;

b.  actualizați, atunci când situația o cere, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte și complete în orice moment. Înțelegeți să faceți aceasta actualizare în cel mult 30 de zile de la data la care s-au produs schimbările.

În cazul Utilizatorilor Recrutori, eJobs vă verifica corectitudinea codului fiscal înregistrat pe site-ul Ministerului de Finanțe, www.mfinante.ro. Pentru persoane juridice, Utilizatorii Recrutori au obligația de a ne transmite informații reale referitoare la denumire, adresa, e-mail, telefon, nume și prenume persoana de contact și cod fiscal. Persoanele juridice - Utilizatorii Recrutori, avand cont activ pe eJobs trebuie sa fie activi din punct de vedere fiscal (astfel, societatile Utilizatorilor Recrutori nu pot fi radiate, suspendate, lichidate). Acest criteriu nu include si societatile in insolventa.

Companiile care recrutează pentru străinătate au obligația să trimită Certificatul de Înregistrare eliberat de Registrul Comerțului cu domeniul de activitate plasarea și recrutarea de personal.

Utilizatorii Recrutori care au sediul în străinătate au obligația ca, la momentul înregistrării pe site, să completeze în câmpul dedicat din formularul de creare a contului de Utilizator numărul de TVA valid și să ne trimită o copie a documentului care atesta înregistrarea în statul de rezidenta.

Prin sondaj, consultanții eJobs pot solicita documente privind domeniul de activitate al Utilizatorului Companie, dacă persoana de contact este împuternicită să reprezinte Compania sau poate verifica corectitudinea numărului de telefon indicat în formularul de creare a contului de Utilizator.

Dacă veți furniza informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, eJobs are dreptul să suspende sau să blocheze contul dumneavoastră și să refuze toate încercările curente sau viitoare de folosire a Platformei eJobs. In cazul informatiilor eronate sau a incercarilor de fraudare ale Utilizatorilor Recrutori (inclusiv pentru obtinerea anunțuri gratuite oferite de eJobs), eJobs are dreptul, oricand pe durata relatiei contractuale, sa retraga gratuitatile oferite sau de a inceta relatia contractuala, fara nicio responsabilitate suplimentara fata de Utilizatorii Recrutori aflati in culpa.

eJobs NU are obligația de a verifica în avans materialul publicat de către Utilizatori. eJobs nu răspunde în niciun mod cu privire la informațiile și datele postate, difuzate sau transmise de către Utilizatorii sai. Dacă i se solicita de către un Utilizator, eJobs poate investiga și verifica afirmațiile și poate hotărî dacă informațiile respective trebuie îndepărtate.

2.2.  Utilizatori Candidați

Utilizatorii Candidați își pot crea cont de Utilizator doar dacă au la data creării contului cel puțin vârsta de 16 ani. Accesarea Platformei eJobs și utilizarea Serviciilor nu este permisa persoanelor sub 16 ani.

eJobs este o platforma de recrutare online care vă acorda posibilitatea de a vă crea un CV sau a înregistra un CV, inclusiv scrisori de intenție, în baza noastră de date.

De asemenea, ca parte a Serviciilor oferite, dacă ne solicitați, vă putem oferi asistenta prin intermediul consultanților noștri pentru redactarea și publicarea unui CV în contul dvs. de Utilizator. Cu acordul dvs. unul dintre consultanții noștri vor putea redacta și posta în contul dvs. de Utilizator CV-ul de care aveți nevoie. Puteți oricând apoi să editați informația astfel publicata.

CV-urile încărcate în Platforma eJobs, precum și datele dvs. de contact pot apoi fi făcute disponibile Utilizatorilor Companii pentru scop de recrutare. În acest sens, Utilizatorii Candidați au trei opțiuni:

a.  Va puteți înregistra CV-ul în baza noastră de date și, puteți să nu îl faceți public pentru Utilizatorii Recrutori – la momentul înregistrării contului de utilizator, în mod automat, datele din CV-ul dvs. sunt setate ca fiind publice, puteți ulterior să le faceți confidențiale. Setând CV-ul ca fiind confidențial, puteți aplica pentru job-uri, însă CV-ul dvs. nu vă putea fi vizualizat decât de Utilizatorii Recrutori care v-au achiziționat CV-ul când încă era public, de către Utilizatorii Recrutori la ale căror anunțuri ați aplicat în trecut și de către Utilizatorii Recrutori la care veți aplica în viitor.

b.  Puteți face public CV-ul pe Platforma eJobs - în acest caz Utilizatorii Recrutori care au acces la baza de date a Platformei eJobs vor avea acces la CV-ul dvs. Dacă vor dori, aceștia ne pot solicita deblocarea datelor dvs. de contact și veți putea fi contactați aceștia. Pentru a putea face CV-ul public, puteți folosi opțiunea 'CV public', disponibila în secțiunea de 'Setări cont - Vizibilitate CV la căutare'. Puteți oricând să vă modificați opțiunea și să vă faceți CV-ul confidențial folosind opțiunea 'CV ascuns', disponibila în secțiunea de 'Setări cont - Vizibilitate CV la căutare'.

c.  Puteți face public CV-ul dumneavoastră pe internet, prin rețelele și serviciile de căutare de tipul Google.com, search.yahoo.com și altele - CV-ul dumneavoastră vă fi disponibil către aceste motoare de căutare, precum și către medii sau surse on-line de căutare pe Internet. Totuși, datele dumneavoastră de contact (nume, email, telefon, adresa) nu vor fi disponibile pe aceste motoare de căutare. Pentru avea acces la aceste date, persoanele care accesează CV-ul dvs. pe motoarele de căutare pe Internet trebuie totuși să își creeze un cont de Utilizator în Platforma eJobs. Pentru acest lucru, puteți folosi opțiunea de 'CV online', disponibila în secțiunea de 'Setări cont - Vizibilitate CV la căutare'

Încercăm să limitam accesul la baza noastră de date doar angajatorilor, firmelor de resurse umane, managerilor de personal, specialiștilor în HR, dar nu garantam ca alți terți nu pot avea acces la baza noastră de date. eJobs nu își asuma responsabilitatea asupra utilizării CV-urilor de către terțe părți care au accesat CV-urile cat timp acestea sunt în baza noastră de date.

Puteți să vă dezactivați CV-ul din baza noastră de date oricând sau, dacă doriți, să vă ștergeți chiar contul de Utilizator. În cazul în care dezactivați CV-ul din baza de date sau vă ștergeți contul de utilizator, Utilizatorii Recrutori nu vor mai avea acces la datele dumneavoastră.

Totuși, ca parte a Serviciilor furnizate de Platforma eJobs, Utilizatorii Recrutori care au accesat facilitatea de acces la CV-uri pot descarca sau transmite informația disponibila în Platforma eJobs pe propriile medii de stocare. În acest caz, chiar dacă noi vom șterge datele dvs. din baza noastră de date, Utilizatorii Recrutori vor putea avea acces în continuare la datele dvs. în cazul în care le-au descarcat, copiat sau extras din baza de date a Platformei eJobs. În calitatea lor de operatori, Utilizatorii Recrutori sunt în mod independent responsabili de modul în care utilizează datele dvs. pe care le accesează prin intermediul Platformei eJobs.

Unele companii care au ales să își facă publice anunțurile de recrutare prin intermediul Platformei eJobs pot înțelege ca este mai simplu să prezinte o realitate înșelătoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Prezentele reguli impun corectitudine din partea angajatorilor, însă nu toți Utilizatorii Recrutori înțeleg să respecte regulile. Ar trebui deci să discerneți înainte de a folosi informația cuprinsa în aceste anunțuri înainte a merge la un interviu, de a vă angaja sau de a realiza o investiție sau orice alta acțiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau ale unor terți. Vă rugam să ne contactați în situația în care aflați de existenta unor astfel de anunțuri.

2.3.  Utilizatori Recrutori

eJobs vă asigura accesul pe baza de parola la contul de Utilizator creat pe Platforma eJobs. Prin intermediul eJobs, Utilizatorii Recrutori pot cauta și selecta Utilizatori Candidați în vederea angajării.

2.3.1.  Cum se pot publica anunțuri de recrutare (job-uri) pe Platforma eJobs

Anunțurile pot fi afișate pe Platforma eJobs pe o perioada de minim 30 de zile. Alegeți unul dintre pachetele de preturi care corespund numărului de zile în care doriți să fie vizibil anunțul de recrutare în eJobs. În aceeași zi, jobul dumneavoastră este trimis prin email tuturor Utilizatorilor Candidați care corespund profilului jobului și care sunt abonați la astfel de notificări. Profilul jobului din anunțul validat spre publicare (Utilizatorul Recrutor a dat click pe butonul de publicare anunț) nu mai poate fi modificat după ce anunțul a fost afișat pe Platforma eJobs și/sau a fost trimis către Utilizatorii Candidați. Anunturile eJobs pot fi publicate pentru maxim 5 orase și pot include la cerințe maxim 2 limbi străine.

Pentru a publica un job in industria MLM (AVON, ORIFLAME, altele), sau joburi de COLABORATOR BANCAR/ASIGURARI sau alte joburi de COLABORATOR, trebuie sa faceti o comanda de minim 1 anunt si sa ne confirmati plata facturii pro-forma. Dupa ce ne trimiteti confirmarea platii, veti putea publica imediat jobul dorit.Anunturile de operatoare video-chat sau altele asemanatoare nu sunt agreate pe site-ul nostru chiar daca au fost postate de persoane juridice.

2.3.2.  Politica „anunțuri gratuite” pentru Utilizatorii Recrutori nou-înregistrați

eJobs poate oferi, la alegerea sa, credite gratuite pentru publicarea anunțurilor de angajare pe Platforma eJobs, oferta fiind disponibila doar Utilizatorilor Recrutori înregistrați pentru prima data pe Platforma eJobs, care completează în mod corect și complet datele de înregistrare, în condițiile în care nu exista suspiciuni de fraudare a sistemului. De exemplu, daca inregistrarea se realizeaza in momentul in care platforma eJobs ofera servicii de testare gratuite, aceste servicii vor fi valabile doar la prima inregistrare a unei companii/grup de companii/persoana de contact, si nu si la inregistrari ulterioare ale conturilor conexe, eJobs rezervandu-si dreptul de a refuza acordarea unei astfel de gratuitati, in cazul identificarii unei identitati cu o societate care a beneficiat deja de un astfel de anunt.

În urma analizei interne a Utilizatorilor Recrutori nou-înregistrați pe Platforma eJobs, ne rezervam dreptul de a refuza acordarea creditelor gratuite.

Anunțurile gratuite pot avea același regim de valabilitate în timp ca și anunțurile cu plata și pot fi publicate numai în numele Utilizatorului Recrutor înregistrat în Platforma eJobs.

De asemenea, ne rezervam dreptul să refuzam spre publicare sau să cenzuram în orice alt fel anunțurile care sunt contrare legii sau bunelor moravuri, sau care conțin un limbaj licențios. Spre exemplu, nu vom accepta anunțuri de operatoare video-chat, masaj erotic sau altele asemănătoare.

În acest sens, acceptați și sunteți de acord cu faptul ca veți respecta regula bunei credințe atunci când concepeți și publicați anunțul de recrutare. Astfel, vă obligați să nu publicați anunțuri incomplete, incorecte sau discriminatorii și să nu condiționați ulterior selecția Utilizatorilor Candidați decât de acele reguli prezentate în anunțul de recrutare publicat de respectarea legislației aplicabile incidente.

În situația în care nu veți respecta aceste reguli, înțelegeți și sunteți de acord cu faptul ca eJobs are dreptul de a vă restricționa accesul la Serviciile sale. În cazul restricționării accesului Utilizatorilor Recrutori care au accesat Servicii plătite, aceștia vor avea dreptul la solicitarea restituirii părții de tarif corespunzătoare perioadei restricționate.

2.3.3.  Alegeți să căutați CV-uri ale unor Utilizatori Candidați disponibile în Platforma eJobs

Alegeți unul dintre pachetele de preturi care corespund numărului de CV-uri pe care le puteți vizualiza în baza de date a Platformei eJobs. Plătiți prețul Serviciului. Puteți cauta prin toate CV-urile publice din baza de date. Puteți vizualiza oricâte CV-uri fără date de contact. În funcție de pachetul de Servicii ales, puteți vizualiza datele de contact a unui anumit număr de CV-uri.

În toate cazurile, înțelegeți și sunteți de acord cu faptul ca nu veți folosi datele cuprinse în CV-urile Utilizatorilor Candidați decât pentru scopul unic de recrutare de personal pentru compania care a publicat anunțul de recrutare.

Unii candidați care au ales să își introducă CV-urile în baza de date a Platformei eJobs pot înțelege ca este mai simplu să prezinte o realitate înșelătoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Ar trebui deci să discerneți înainte de a folosi informația cuprinsa în aceste CV-uri înainte a face o angajare, o investiție sau orice alta acțiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau ale unor terți. Vă rugam să ne contactați în situația în care aflați de existenta unor astfel de CV-uri.

2.3.4.  Abonamente, plata abonamentelor, și alte tranzacții

Accesul la unele Servicii furnizate Utilizatorilor Recrutori poate să fie permis doar după plata unui abonament. Toate plățile, incluzând prin aceasta taxele aplicabile acestor plați, vor fi realizate pe baza de factura proforma sau, la solicitarea dvs., pe baza de factura fiscala în contul indicat de eJobs la cursul de schimb BNR din data emiterii proformei. Accesul la unele dintre Servicii nu vă fi permis decât după momentul la care se confirma transferul de bani în contul eJobs.

Platforma eJobs poate fi folosita, de unii dintre partenerii sai de afaceri, drept baza pentru vânzarea sau promovarea unor produse și servicii. În aceasta situație, contractul care vă reglementa contractul dintre dvs. și furnizorul de produse și servicii respectiv se vă încheia intre dvs. și respectivul furnizor de produse și servicii și nu intre dvs. și eJobs.

În situația în care doriți încetarea furnizării serviciului către dumneavoastră, înțelegeți și sunteți de acord cu faptul ca plățile deja efectuate nu sunt și nu vor fi returnate.

Serviciile furnizate de eJobs au la baza un anumit număr de anunțuri sau CV-uri publice cu date de contact. eJobs își poate schimba prețul stabilit pentru furnizarea serviciului, la fel cum poate modifica orice alta clauza a prezentului acord, la încetarea perioadei inițiale a contractului.

Acceptati si sunteti de acord ca serviciile achizitionate sa fie folosite in termen de maxim 24 de luni de la data facturii fiscale. Serviciile nefolosite isi pierd valabilitatea si vor fi sterse din contul utilizatorului Recrutor dupa 24 de luni de la data facturii fiscale.

Acceptați și sunteți de acord ca orice întârziere în plata sumelor de bani către eJobs vă constitui o încălcare a prevederilor prezentului acord. În condițiile în care eJobs își rezerva dreptul să adopte și alte atitudini permise de lege sau contract, sunteți de acord și înțelegeți să RAMBURSAȚI ÎN TOTALITATE CĂTRE EJOBS TOATE COSTURILE ȘI CHELTUIELILE CARE POT REZULTA ÎN LEGĂTURA CU RECUPERAREA SAU ÎNCERCAREA DE RECUPERARE A ACESTOR SUME NEPLĂTITE.

Acceptați și sunteți de acord ca postarea unui anunț pe site-ul eJobs înaintea efectuării unei plați către eJobs echivalează cu intrarea într-o relație contractuala cu eJobs, dând naștere obligației echivalente de plata a respectivului anunț.

După scurgerea termenului agreat de plata a unei facturi proforme, asa cum este acesta înscris în respectiva factura, eJobs este îndreptățit să restricționeze accesul pana la efectuarea plății. Neplata la termen poate da naștere la calculul de penalități de întârziere în cuantum de 0.1% per zi de întârziere, calculat pana la plata sumei integrale.

Acest lucru nu are repercursiuni și asupra anunțurilor care vor rămâne în continuare active: candidații vor putea în continuare să aplice la anunțurile active ale companiei, urmând să aveți acces la CV-urile lor după efectuarea plății.

2.3.5.  Accesul la contul de Utilizator Recrutor pentru alte persoane din cadrul aceleiași organizații

Contul aferent Utilizatorului Recrutor permite setarea accesului și altor persoane (ex: angajați, colaboratori) la notificările transmise de Societate către contul de Utilizator Recrutor. Utilizatorul Recrutor este responsabil de colectarea datelor cu caracter personal ale persoanelor respective, în special de informarea și obținerea consimțământului (sau identificarea unui alt temei legitim) pentru transmiterea către Societate a datelor cu caracter personal utilizate pentru transmiterea unor astfel de comunicări.

2.4.  Publicarea CV-urilor / anunțurilor de recrutare prin intermediul Platformei eJobs

Platforma eJobs este o platforma de comunicare intre Utilizatori, aceștia fiind responsabili de conținutul publicat în Platforma eJobs (CV-uri, Anunțuri recrutare, etc), denumite în continuare "Conținut Publicat de Utilizator”. Ne rezervam dreptul (care poate fi exercitat la momentul ales de noi și fără o notificare prealabila), de a șterge, muta sau edita aceste mesaje sau de a restricționa accesul unora dintre utilizatori la una dintre platformele sale de comunicare. Aceste măsuri pot fi luate ca urmare a nerespectării de către Utilizatori a prevederilor legale sau a termenilor și condițiilor de utilizare a Platformei eJobs.

Utilizatorul este singurul responsabil pentru Conținutul Publicat de Utilizatorul respectiv. Pentru aceasta, trebuie să știți ca postarea sau transmiterea de mesaje prin intermediul Platformei eJobs este supusa următoarelor condiții și limitări:

a.  Anunțurile publicate trebuie să fie complete, conținând toate informațiile sau condițiile aflate în legătura cu anunțul. Un anunt corespunde unui singur post.

b.  NU puteți publica, transmite sau face referire la orice tip de mesaj care poate conține o forma unanim recunoscuta în societate ca fiind "publicitate" la diverse categorii de bunuri și servicii.

c.  NU puteți publica, transmite sau recomanda Utilizatorilor niciun fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul sistemelor de comunicație puse la dispoziție de eJobs sau prin intermediul altor mijloace de comunicații, dar utilizând datele obținute prin intermediul Platformei eJobs.

d.  NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje care conțin recomandări de a cumpăra sau de a nu cumpăra un anumit produs sau serviciu. De asemenea, nu puteți publica sau face referire în nici un fel la mesaje care conțin informații confidențiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mențiunea "confidențial" sau cu orice alta mențiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta prețul, imaginea sau valoarea de piața a unui produs sau serviciu. Nu puteți publica anunturi de angajare in cadrul retelelor de tip AVON, ORIFLAME sau altele asemenea, precum si anunturile de angajare pentru colaboratori bancari.

e.  NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje care conțin texte ilegale, amenințătoare, abuzive, indecente, discriminatorii sau care încalcă în orice fel drepturi ale terților sau prevederi legale.

f.  NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje care conțin viruși sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot întrerupe, elimina sau limita funcționalitatea Platformei eJobs sau a oricăror alte sisteme informatice (hardware sau software).

g.  NU puteți colecta în niciun fel informație identificabila personal de la utilizatorii sau membrii eJobs, decât cu scopul unic și direct de a accesa Serviciile puse la dispoziție de eJobs (i.e. aplicarea la post de munca la un Utilizator Recrutor sau contactarea Utilizatorilor Candidați în scop de recrutare).

h.  NU puteți restricționa sau elimina accesul altor Utilizatori la platformele de comunicare puse la dispoziție de eJobs.

i.  NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje a căror sursa este ascunsa.

j.  NU puteți publica, transmite sau face referire la niciun fel de "joc piramidal" sau orice alta activitate menita a înșela încrederea unor persoane, precum și orice activități similare unor fapte în privința cărora s-a probat în trecut potențialul infracțional ori potențialul de a înșela încrederea unui Utilizator al Serviciilor eJobs.

k.  Nu puteți publica materiale care contravin oricăror altor prevederi ai acestui set de Termeni și Condiție, eJobs putând în mod discreționar să le elimine din Platforma eJobs, fără niciun fel de explicație în acest sens.

Prin publicarea Conținutului Publicat de Utilizator pe sau prin intermediul Platformei eJobs sunteți de acord ca dumneavoastră sunteți singurul responsabil și veți despăgubi eJobs pentru orice paguba, costuri sau limitări de profit care apar ca urmare a postării, transmiterii sau referinței de către dvs. a unor mesaje al căror conținut încalcă prevederile condițiilor și limitărilor descrise mai sus.

Unii Utilizatori pot înțelege ca este mai simplu să încalce regulile statuate în acest set de Termeni și Condiții, și, drept urmare, unele dintre mesajele publicate pot prezenta o realitate înșelătoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Ar trebui deci să discerneți înainte de a folosi informația cuprinsa în aceste mesaje pentru a face o investiție sau orice alta acțiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau alte unor terți. Imaginea prezentata de mesajele publicate poate fi uneori diferita de realitate.

3.  Protecția Contului de Utilizator (Utilizator Candidat sau Utilizator Recrutor)

Accesul dvs. la contul de Utilizator al Platformei eJobs este protejat de o parola. Vă recomandam să nu dezvăluiți nimănui aceasta parola. eJobs nu vă cere niciodată parola conturilor dvs în mesaje sau telefoane nesolicitate. Mai mult, vă recomandam să ieșiți din contul de Utilizator (i.e. să dați log off / sign out), la sfarsitul fiecărei sesiuni de utilizare. Vă sfătuim de asemenea să închideți fereastra browserului în care ați lucrat la sfarsitul navigării dvs. în eJobs. Dacă utilizați Aplicația eJobs, vă recomandam să luați măsuri de protecție suplimentare pentru a preveni accesul neautorizat la dispozitivele mobile pe care le utilizați pentru accesarea Aplicației eJobs (ex: parolarea dispozitivului mobil).

Aceste sfaturi sunt destinate să înlăture accesul persoanelor neautorizate la informațiile dvs. personale sau la corespondenta dvs.

Sunteți răspunzători de păstrarea confidențialității asupra informațiilor și a parolei dumneavoastră. Veți fi răspunzători de utilizarea înregistrării dumneavoastră, indiferent dacă utilizarea se face cu sau fără voia dumneavoastră. Sunteți de acord să sesizați eJobs în legătura cu orice utilizare neautorizata a datelor dvs. de înregistrare în Platforma eJobs. Societatea nu vă fi răspunzătoare pentru nici o paguba morala sau materiala provocata prin nerespectarea de către dvs. a măsurilor de securitate a datelor utilizate pentru accesarea Platformei eJobs.

4.  Protecția proprietății intelectuale

Conținutul și designul Platformei eJobs (precum și orice alt material având legătura cu eJobs) trimis către dvs. prin email sau furnizat către dvs. în orice alta modalitate (ca, spre exemplu: articole, design și orice alte materiale la care ne vom referi în continuare ca la "Conținut eJobs"), aparțin eJobs și colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat expres ori nu este specificat un alt autor - (drept de autor) și sunt protejate de legislația privind proprietatea intelectuala. Articolele publicate în secțiunile cu articole (ex: "Cariera", “We are HR”, etc) pot să nu fie realizate de către eJobs, în acest caz dreptul de proprietate intelectuala aparținând exclusiv colaboratorilor eJobs care le-au realizat.

Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele fără a deține o permisiune scrisa din partea eJobs sau colaboratorilor sai, care dețin un drept de proprietate intelectuala asupra secțiunii respective de conținut a Platformei eJobs. De asemenea, este interzisa reproducerea, în orice fel, integral sau parțial, a informațiilor cuprinse în CV-urile Candidaților, în anunțurile de recrutare ale Companiilor, fără acordul scris și prealabil din partea eJobs.

Puteți folosi conținutul Platformei eJobs doar pentru uzul dvs. și al companiei dumneavoastră, potrivit scopului pentru care v-ați înscris în Platforma eJobs. Cu excepția celor spuse mai sus, conținutul Platformei eJobs nu poate fi reprodus, modificat și exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatări.

Acțiunile de tipul celor descrise mai jos nu sunt permise în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea eJobs:

a.  reproducerea sau stocarea conținutului, precum și trimiterea acestui conținut către orice alt site, server sau orice alt mijloc de stocare a informației.

b.  modificarea, publicarea, transmiterea, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastră.

c.  îndepărtarea însemnelor care semnifica dreptul de autor al eJobs asupra conținutului.

Orice utilizare a conținutului Platformei eJobs în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document este interzisa. Cererile de utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: contact@ejobsgroup.ro.

De asemenea, este interzisa utilizarea de mijloace automate, inclusiv script-uri, aplicații de tip robot, bot, spider, crawler și/sau sau orice aplicații / programe de calculator ce pot înșela, sau simula anumite activități sau statusuri în Platforma eJobs sau, în orice fel, exploata anumite funcții sau vulnerabilități ale Platformei eJobs în vederea obținerii unor avantaje, pentru sine sau pentru alți Utilizatori sau terți, în ceea ce privește utilizarea Platformei eJobs sau accesarea și utilizarea oricăror Servicii.

5.  Protecția datelor cu caracter personal

Societatea tratează cu seriozitate confidențialitatea datelor cu caracter personal ale Utilizatorilor. Politica de confidențialitate și aspectele privind modul în care Societatea prelucrează datele cu caracter personal ale Utilizatorilor (inclusiv ale reprezentanților Utilizatorilor Recrutori) sunt descrise în secțiunea Politica de Confidențialitate

De asemenea, trebuie menționat ca Utilizatorii Recrutori acționează ca operatori de date cu caracter personal, conform legislației aplicabile, și în aceasta calitate acestora le revin o serie de drepturi și obligații corelative cu privire la datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Candidați accesate prin intermediul Platformei eJobs.

ATUNCI CÂND UTILIZEAZĂ SERVICIILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL PLATFORMEI EJOBS, UTILIZATORII RECRUTORI ACCEPTA ȘI SUNT DE ACORD SĂ RESPECTE TERMENII ȘI CONDIȚIILE PREVAZUTE ÎN ACORDUL DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL, CARE FACE PARTE INTEGRANTA DIN ACEST SET DE TERMENI ȘI CONDIȚII. ATUNCI CÂND VĂ CREAȚI UN CONT DE UTILIZATOR RECRUTOR, TERMENII ȘI CONDIȚIILE VOR INCLUDE CA ANEXA ȘI ACORDUL DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL, ACESTA FIIND APOI DISPONIBIL ÎN CONTUL DVS. DE UTILIZATOR.

De asemenea, în cazul Utilizatorilor Recrutori situați în state terțe cărora nu li s-a recunoscut un nivel de protecție adecvat, aceștia vor putea avea acces la datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Candidați doar în baza unui set de clauze contractuale standard încheiate privind introducerea unui set alternativ de clauze contractuale standard pentru transferul de date cu caracter personal către tari terțe aprobat de Comisia UE. Acordul de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal vă include și un set de clauze contractuale standard care trebuie acceptate de un astfel de Utilizator Recrutor înainte să aibă acces la datele Utilizatorilor Candidați.

În lipsa clauzelor contractuale standard semnate cu Utilizatorul Recrutor, transferul se vă putea face doar în baza unor alte mecanisme care a sigura garanții adecvate conform Art. 46 din GDPR sau dacă transferul este necesar pentru executarea unui contract cu persoana vizata (respectiv atunci când Utilizatorul Candidat aplica în mod direct la un anunț de angajare publicat de un Utilizator Recrutor situat într-un stat terț).

6.  Modificări și Suspendarea accesului

eJobs își rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adaugă sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului Platformei eJobs. De asemenea, eJobs își rezerva dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul sau conținut.

eJobs poate, fără orice alta notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să înceteze accesul dvs. la conținutul Platformei eJobs sau la o parte a acestui conținut. În acest sens, eJobs poate bloca accesul, utilizarea serviciilor sau folosirea oricăror altor servicii ale sale de care beneficiați, sau să scoată și să șteargă orice material din cadrul Serviciilor, pentru orice motiv. eJobs poate de asemenea, oricând dorește și fără a da socoteala, întrerupe furnizarea Serviciilor, sau a unei părți a lor, cu sau fără nici o notificare prealabila.

În cazul acesta, se vor aplica, acolo unde este cazul, prevederile Secțiunii 2.3.4 din Termeni și Condiții. În cazul restricționării accesului Utilizatorilor de servicii plătite, aceștia înțeleg și sunt de acord ca singurele pretenții pe care le vor putea formula împotriva eJobs se limitează la solicitarea restituirii părții de tarif corespunzătoare perioadei restricționate.

7.  Lipsa garanției și declinării de răspundere

Deși în fiecare moment face eforturi în vederea asigurării calității și corectitudinii datelor publicate în Platforma eJobs, eJobs nu poate garanta în privința conținutului sau, a caracterului corect, complet și actual al informațiilor prezentate în CV-urile Utilizatorilor Candidați și anunțurile de recrutare postate de Utilizatorii Recrutori, a software-ului ori a produselor și serviciilor publicate sub egida să pe Platforma eJobs. În măsura în care legea aplicabila permite, eJobs nu vă fi ținut răspunzător, în nici o situație, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzând, dar fără a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, întreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizării sau a întreruperii utilizării ori a lipsei regularității informațiilor și Serviciilor furnizate de eJobs.

eJobs nu garantează acuratețea, corectitudinea sau caracterul actual al informațiilor ori Serviciilor furnizate de eJobs. De asemenea, eJobs nu garantează faptul ca sistemele informatice sau programele folosite de eJobs pentru afișarea sau transmiterea informației pe Platforma eJobs sau în orice alta forma nu conțin viruși ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietăți distructive.

În măsura în care legea aplicabila permite, sunteți de acord să exonerați de răspundere eJobs pentru orice acțiuni judiciare sau extrajudiciare și să acoperiți cheltuielile de judecata și orice alte cheltuieli care ar putea să apară ca urmare a încălcării de către dvs. a clauzelor acestui set de Termeni și Condiții.

8.  Forța Majora

eJobs, afiliații sau, în general, furnizorii de informație către eJobs nu pot fi făcuți responsabili pentru nici o întârziere sau eroare în conținutul furnizat de publicațiile noastre, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința eJobs. Aceasta exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare al echipamentului tehnic de la eJobs, lipsa funcționarii conexiunii la internet, lipsa funcționarii conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele eJobs, erorile de operare, greva, etc.

9.  Diverse

9.1.  Schimbarea termenilor prezentului acord

SOCIETATEA ÎȘI REZERVA DREPTUL DE A ACTUALIZA PERIODIC ACEST SET DE Termeni și Condiții (ex: PENTRU A CORESPUNDE SCHIMBĂRILOR SURVENITE LA NIVELUL LEGISLAȚIEI SAU AL SERVICIILOR FURNIZATE DE SOCIETATE). UTILIZATORII VOR FI NOTIFICAȚI CU PRIVIRE LA OPERAREA UNOR ACTUALIZĂRI / MODIFICĂRI ÎN setul de Termeni și Condiții ȘI LI SE VĂ SOLICITA SĂ ÎȘI EXPRIME ACORDUL CU PRIVIRE LA setul de Termeni și Condiții ACTUALIZAT. REFUZUL DE A ACCEPTA setul de Termeni și Condiții ACTUALIZAT VĂ ATRAGE ÎNCETAREA CONTRACTULUI CU SOCIETATEA, IAR UTILIZATORII NU VOR MAI PUTEA UTILIZA PLATFORMA EJOBS ȘI/SAU SERVICIILE SOCIETĂȚII.

De asemenea, unele servicii oferite de eJobs pot face obiectul unor termeni diferiți, care vor fi afișați în cazul fiecărui astfel de serviciu, la loc vizibil, putând fi accesați înainte de folosirea serviciului.

9.2.  Publicitatea și conținutul furnizat de alte părți

Parți ale conținutului inclus în eJobs pot să fie furnizate de terțe persoane cu care eJobs are încheiate contracte de furnizare de conținut. De asemenea, în interiorul conținutului eJobs pot fi incluse secțiuni publicitare în care se vor afișa mesaje publicitare ale unor terțe persoane. eJobs nu este responsabil în nici o măsura asupra conținutului furnizat de terțe persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, eJobs nu este responsabil asupra conținutului paginilor la care se face trimitere din interiorul sau.

9.3.  Notificări

Orice notificare către eJobs trebuie trimisa în scris, prin e-mail, prin intermediul postei sau al faxului.

Cu excepția cazului în care Utilizatorul comunica orice modificare, notificările vor fi transmise la datele de contact furnizate de Utilizator, iar respectivele notificări vor fi considerate primite de către Utilizator.

9.4.  Legea aplicabila și jurisdicție

Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezentul acord, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea romana în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord vă fi adus spre soluționare în fata instantelor competente de la sediul eJobs.

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE A DATELOR

Societatea prelucrează o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor, Utilizatorilor Candidați sau ai Utilizatorilor Recrutori (i.e. reprezentanți ai Utilizatorilor Recrutori, persoane juridice, sau Utilizatori Recrutori persoane fizice autorizate) atunci când utilizează eJobs.ro, Aplicația eJobs sau Serviciile eJobs.

Aceasta politica de confidențialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt opțiunile dvs. în legătura cu aceste prelucrări, precum și modul în care Noi vom respecta drepturile pe care le aveți în calitate de persoana vizata conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

ÎNAINTE DE A UTILIZA EJOBS.RO, APLICAȚIA EJOBS SAU SERVICIILE NOASTRE, VĂ RECOMANDAM SĂ CITIȚI CU ATENȚIE ACEASTA POLITICA PENTRU A ÎNȚELEGE CUM VĂ SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.

1.  Cine este responsabil de prelucrarea datelor dvs.?

eJobs Group S.R.L., cu sediul în Bd. Dimitrie Pompeiu, Nr. 9-9A, Sector 2, București, România, este operatorul datelor cu caracter personal, conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal inclusiv GDPR, în ceea ce privește datele cu caracter personal ale Utilizatorilor colectate și prelucrate prin intermediul eJobs.ro și a Aplicației eJobs.

Pentru activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal Societatea și-a desemnat nu responsabil cu protecția datelor (Data Protection Officer sau DPO) care poate fi contactat folosind următoarele date de contact:

Responsabilul cu Protecția Datelor eJobs Adresa: Bd. Dimitrie Pompeiu, Nr. 9-9A, Sector 2, București, România Email: dpo@ejobsgroup.ro Telefon: +40 21 20 30 821

În ceea ce privește datele colectate prin intermediul fișierelor de tip cookie pentru scop de marketing (pentru detalii a se vedea secțiunea Politica de Cookies), Societatea, în calitate de membru al societăților din Grupul Ringier, cooperează cu Ringier România SRL pentru gestionarea modului în care sunt utilizate tehnologiile cookie pentru scop publicitar. În legătura cu aceste tipuri de prelucrări, Societatea acționează în calitate de operator asociat cu Ringier România în conformitate cu art. 26 din GDPR. Atât Societatea cat și Ringier România și-au asumat obligația de a respecta legislația privind protecția datelor cu caracter personal în legătura cu aceasta prelucrare.

2.  Ce date prelucram?

Prelucram următoarele categorii de date cu caracter personal:

Date pe care le furnizați în mod direct

Crearea contului de Utilizator

Atunci când vă creați un cont de Utilizator, trebuie să ne furnizați o serie de date, cum ar fi nume, prenume, adresa de e-mail/ nr. telefon mobil, vârsta, calitatea pe care o aveți în cadrul societății (în cazul contului de Utilizator Recrutor), etc.

Datele din profilul de Utilizator înregistrat

Puteți să includeți o serie de informații în profilul dvs. de utilizator, precum și în CV-urile care fac parte din contul dvs. de Utilizator Candidat cum ar fi studiile, experienta profesionala, aptitudini, fotografii, preferințe privind locul de munca dorit, informații privind etc.

Alte date pe care le furnizați în mod direct când utilizați Platforma eJobs sau interacționați cu eJobs

Putem stoca informațiile pe care le primit de la dvs. ca urmare a unor solicitări transmise prin e-mail sau chat, sau atunci când participați a sondajele și chestionarele noastre; de asemenea, în cazul în care folosiți serviciile noastre dedicate interviurilor la distanta, putem prelucra imaginea și vocea dvs. prin intermediul serviciilor de conferințe online implementate în Platforma eJobs și putem avea acces la convorbirile pe care le-ați purtat cu reprezentanții eJobs prin intermediul serviciului nostru de Call Center.

Date colectate sau generate de noi ca urmare a interacțiunii dvs. cu Platforma eJobs

Înregistrăm în jurnal informații despre când și/ sau cum vizitați sau utilizați în alt mod Serviciile eJobs, inclusiv modul în care utilizați Platforma eJobs (e.g. dacă v-ați actualizat sau nu CV-ul, dacă ați aplicat sau nu la un job).

De asemenea, utilizam module cookie și tehnologii similare pentru a vă recunoaște pe dvs. și dispozitivele dvs. De asemenea, permitem altor persoane să utilizeze module cookie. Modul în care utilizam aceste tehnologii sunt descrise în Politica privind Cookie-urile.

De asemenea, când utilizați Platforma eJobs (inclusiv modulele cookie sau tehnologii similare de pe site-urile altora), primim informații despre adresa dvs. IP, locația pe baza de IP, serverul proxy, sistemul de operare, browserul web și modulele de completare, identificatorul de dispozitiv. Dacă utilizați serviciile noastre de la un dispozitiv mobil, dispozitivul respectiv ne vă trimite date referitor la locația dvs., pe baza setărilor dispozitivului mobil utilizat. Vă vom solicita să optați pentru acceptare înainte de a utiliza GPS sau alte instrumente pentru a identifica locația dvs.

Datele obținute de la terți

Primim informații despre vizitele dvs. și interacțiunea cu serviciile furnizate de alte entități când vizitați serviciile altor furnizori care includ reclame, module cookie sau tehnologii asemănătoare.

În cazul persoanelor de contact desemnate de Utilizatorii Recrutori (altele decât titularii de cont), datele sunt colectate de la respectivul titular de cont.

3.  De ce vă prelucram datele cu caracter personal?

În cele ce urmează vă vom informa cu privire la scopurile pentru care colectam și prelucram datele dvs cu caracter personal, precum și cu privire la temeiul legal pentru prelucrarea datelor.

3.1.  Utilizarea Serviciilor de Către Utilizatorii Candidați

Dacă doriți să vă bucurați de toate facilitățile oferite de Platforma eJobs, trebuie să vă creați un cont de Utilizator. Contul de Utilizator vă permite să accesați o serie de Servicii dedicate Utilizatorilor Candidați cum ar fi să vă creați un CV, să aplicați la un job, să vizualizați anunțuri de angajare, să contactați Utilizatorii Recrutori, să primiți anunțuri și alerte în legătura cu anunțurile de recrutare publicate de Utilizatorii Recrutori etc. Temeiul juridic: art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului.

De asemenea, Platforma eJobs poate fi accesata de Utilizatori Recrutori din străinătate, inclusiv din afara Spațiului Economic European, către jurisdicții cărora nu li s-a recunoscut un nivel de protecție adecvat. În cazul în care aplicați pentru un post publicat de un asemena Utilizator Recrutor, datele dvs. pot fi transferate către o astfel de jurisdicție, iar temeiul juridic al transferului este art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului.

Putem de asemenea să folosim o serie de date pe care ni le furnizați pentru a optimiza vă facem sugestii de locuri de munca sau sugestii pentru a vă completa CV-ul. De asemenea, folosim datele pe care le primim de la Utilizatorii Candidați pentru a crea facilități de filtrare a Utilizatorilor Candidați pe diverse criterii de interes pentru Utilizatorii Recrutori. Temeiul juridic: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Avem un interes legitim pentru a ne îmbunătăți Serviciile și de furniza sugestii / sfaturi Utilizatorilor Candidați pentru a maximiza succesul Serviciilor noastre. Totodată, dorim să asiguram un serviciu de căutare a indicatorilor cat mai eficient pentru Utilizatorii Recrutori.

3.2.  Utilizarea Serviciilor de către Utilizatorii Recrutori

Prelucram datele personale pentru scopul gestiunii relației contractuale sau pre-contractuale cu Utilizatorii Recrutori. În cazul Utilizatorilor Recrutori (persoane fizice autorizate) temeiul juridic este: art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului sau efectuarea formalităților precontractuale. În cazul datelor cu caracter personal ale reprezentanților Utilizatorilor Recrutori, temeiul juridic este art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Avem un interes legitim să ne desfășuram în mod adecvat raporturile contractuale cu clienții noștri persoane juridice. Drepturile și interesele persoanelor fizice (i.e. reprezentanții Utilizatorilor Recrutori) nu sunt prejudiciate întrucât din perspectiva clientului persoana juridica, prelucrarea este necesara în contextul desfășurării relațiilor de munca / colaborare pe care aceștia o au cu persoanele fizice ale căror date sunt furnizate / asociate contului de Utilizator Recrutor.

De asemenea, pe baza interesului legitim, utilizam anumite date personale asociate unui cont de Utilizator Recrutor pentru a preveni eventualele fraude / utilizări abuzive ale facilităților oferite de Platforma eJobs Utilizatorilor Recrutori.

3.3.  Gestiunea relațiilor cu Utilizatorii și suport

Prelucram o serie de date cu caracter personal pentru scopul gestiunii relațiilor cu Utilizatorii Platformei eJobs spre exemplu atunci când ne contactează cu diverse întrebări sau solicitări privind funcționalitățile Platformei eJobs, disfuncționalități ale Platformei eJobs sau erori. Temeiul juridic: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim constând în interesul nostru de a asigura servicii adecvate tuturor Utilizatorilor.

3.4.  Furnizarea de comunicări privind Serviciile

Utilizatorii pot primi diverse comunicări de la Noi care țin de furnizarea Serviciilor (e.g. dacă CV-ul a fost vizualizat de vreun Utilizator Recrutor, Utilizatorul Recrutor a vizualizat CV-ul, joburi salvate care expira, alerte privind necesitatea de actualizare a CV-ului, alerte privind interviuri programate, etc.). Prelucram aceste date pe baza interesului nostru legitim art. 6(1)(f) GDPR. Consideram ca interesul nostru legitim nu aduce atingere drepturilor și intereselor persoanelor vizate întrucât comunicările sunt legate strâns de furnizarea Serviciilor solicitate. Totodată, oferim posibilitatea Utilizatorilor să dezactiveze oricând aceste comunicări din setările aferente contului de Utilizator.

Furnizarea de comunicări comerciale

Dorim să vă transmitem materiale promoționale, să vă informam în legătura cu noile servicii oferite de Societate, să vă lansam invitații de a participa la sondaje sau de a răspunde la chestionare și pentru a vă comunica alte informații similare care consideram ca pot fi de interes pentru dvs., inclusiv, dacă sunteți de acord, prin transmiterea de materiale promoționale / comunicări de marketing privind produsele / serviciile partenerilor Societății.

Va vom transmite aceste comunicări dacă avem acordul dvs. Temeiul juridic: art. 6(1)(a) GDPR – consimțământ.

Utilizatorii se pot oricând dezabona de la aceste comunicări. Spre exemplu, dacă vă retrageți consimțământul pentru comunicările comerciale nu vă vom mai putea transmite ofertele noastre sau nu veți putea participa la sondajele și chestionarele noastre.

De asemenea, dacă avem consimțământul pentru comunicări comerciale, în anumite situații, putem utiliza informațiile colectate de la dvs. în combinație cu datele rezultate din interacțiunea dvs. cu Serviciile Platformei eJobs, pe care să le folosim în contextul comunicărilor noastre de marketing. Temeiul juridic pentru o astfel de prelucrare este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Dorim să eficientizam activitatea noastră de marketing, oferind clienților noștri oferte de servicii relevante și personalizate.

3.5.  Utilizarea serviciilor de geolocalizare

Atunci când folosiți funcția de geolocalizare a dispozitivului mobil, vă vom cere acordul. Temeiul juridic al prelucrării: art. 6(1)(f) GDPR – consimțământ.

3.6.  Analize și statistici privind funcționarea Platformei eJobs, cookie-uri și tehnologii similare

Putem folosi datele cu caracter personal pe care le furnizează Utilizatorii sau pe care le colectam în contextul utilizării Serviciilor pentru scopul efectuării unor analize și statistici privind Serviciile noastre, inclusiv a modului în care funcționează Platforma eJobs. Temeiul juridic pentru o astfel de prelucrare este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Analizele și statisticile pe care le facem ne ajuta să înțelegem mai bine cum am putea să îmbunătățim Serviciile noastre sau funcționalitățile Platformei eJobs.

În efectuarea analizelor și statisticilor utilizam de asemenea cookie-uri și alte tehnologii similare conform Politicii privind Cookie-urile. În funcție de tipologia cookie-urilor utilizate și a tehnologiilor similare temeiul juridic este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim pentru cookie-urile necesare și funcționale sau art. 6(1)(a) GDPR – consimțământ pentru cookie-urile de analiza, tracking și publicitate comportamentala.

3.7.  Conectare prin plugin Facebook

Utilizatorii Candidați se pot loga sau crea cont prin intermediul pluginului Facebook care permite conectarea prin contul de Facebook. Atunci când Utilizatorii Candidați utilizează aceasta facilitate, datele publice (e.g. nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon). Utilizarea acestor date este necesara pentru crearea contului de Utilizator, prin urmare temeiul juridic al prelucrării este art. 6 (1) (b) din GDPR, respective încheierea și executarea contractului.

3.8.  Îndeplinirea unor obligații legale

Uneori, prelucrarea datelor este necesara pentru a ne îndeplini obligațiile legale (Temei juridic: art. 6(1)(c) GDPR – executarea unei obligații legale) ce ne revin, cum ar fi:

  •  plata impozitelor și a contribuțiilor relevante, raportarea către autoritățile fiscale relevante și tinerea unor evidente contabile;

  •  arhivarea datelor conform legislației aplicabile.

3.9.  Apărarea drepturilor și intereselor în justiție

De asemenea, putem să prelucram date cu caracter personal pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție în cadrul unei proceduri în fata unei instante, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri oficiale în care este implicata Societatea (Temei juridic: art. 6(1)(f) GDPR – apărarea drepturilor și intereselor operatorului)

4.  Cui dezvăluim datele?

Putem dezvălui datele dvs cu caracter personal către (i) entitățile și/sau persoanele împuternicite de noi (din EEA sau din state terțe) implicate în furnizarea Serviciilor inclusiv în furnizarea comunicărilor comerciale (cum ar fi furnizorilor de centre de date, furnizori de servicii de plata pentru diverse facilități de plata în Platforma eJobs, furnizorii de platforma de e-mailing cum ar fi Google Mail); (ii) Utilizatorilor Recrutori inclusiv dacă este cazul celor situați în afara EEA; (iii) dacă avem obligația de a divulga datele personale în scopul conformării cu orice obligație legala sau decizie a unei autorități judiciare, autorități publice sau organ guvernamental; sau (iv) dacă ni se cere sau ni se permite în alt mod să facem acest lucru conform legislație aplicabile. De asemenea, datele dvs cu caracter personale pot fi dezvăluite terților furnizori de cookie-uri și tehnologii similare conform celor descrise în Politica privind Cookie-urile.

5.  Cat păstram datele?

Păstrăm datele dvs cu caracter personal cat este necesar pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, cu respectarea procedurilor interne privind retenția datelor, inclusiv a regulilor de arhivare aplicabile.

În general, Datele Utilizatorilor Candidați sunt păstrate atât timp cat acesta are un cont de Utilizator în Platforma eJobs. Datele cu caracter personal vor fi șterse dacă Utilizatorul Candidat solicita dezactivarea și ștergerea contului, sau după o perioada de minim 5 ani de la data la care Utilizatorul Candidat devine inactiv (i.e. de la data ultimei interacțiuni în Platforma eJobs).

Datele Utilizatorilor Recrutori (persoane fizice autorizate și reprezentanți ai persoanelor juridice) vor fi păstrate pe întreaga durata a raporturilor contractuale cu Utilizatorul Recrutor plus pe întreaga perioada prevazuta de lege pentru activitatea de arhivare și păstrare a documentelor financiar -contabile.

Datele aferente cookie-urilor și tehnologiilor similare sunt păstrate conform termenelor specifice setate pentru respectivele tehnologii, termenul de stocare putând fi intre durata sesiunii de navigare (pentru cookie-uri de sesiune) și o durata de pana la 2 ani (pentru cookie-uri de analiza).

6.  Ce drepturi aveți în calitate de persoana vizata?

Conform legii, vă sunt recunoscute următoarele drepturi în calitate de persoana vizata:

a.  Dreptul de acces

puteți obține de la noi confirmarea ca prelucram datele dvs. personale, precum și informații privind specificul prelucrării

b.  Dreptul de a corecta datele

puteți să ne solicitați să modificam datele dvs. personale incorecte ori, după caz, completarea datelor care sunt incomplete.

c.  Dreptul la ștergere

puteți solicita ștergerea datelor personale atunci când: (i) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le-am colectat și le prelucram; (ii) v-ați retras consimțământul pentru prelucrarea datelor și noi nu le mai putem prelucra pe alte temeiuri legale; (iii) datele sunt prelucrate contrar legii; respectiv (iv) datele trebuie șterse conform legislației relevante.

d.  Retragerea consimțământului și dreptul de opoziție

puteți să vă retrageți oricând consimțământul cu privire la prelucrarea datelor pe baza de consimțământ. De asemenea vă puteți opune oricând prelucrărilor pentru scop de marketing, inclusiv profilărilor efectuate în acest scop, precum și prelucrărilor bazate pe interesul legitim al Societății, din motive care țin de situația dvs. specifica.

e.  Restricționare

în anumite condiții puteți solicita restricționarea prelucrării datelor dvs. personale

f.  Dreptul la portabilitatea datelor

în măsura în care prelucram datele prin mijloace automate, puteți să ne solicitați, în condițiile legii, să furnizam datele dvs. într-o forma structurata, utilizata frecvent și care poate fi citita în mod automat. Dacă ne solicitați acest lucru, putem să transmitem datele dvs. unei alte entități, dacă este posibil din punct de vedere tehnic.

g.  Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere

aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor în cazul în care considerați ca v-au fost încălcate drepturile:

Autoritatea Națională pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal din România

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod poștal 010336 București, România

anspdcp@dataprotection.ro

PENTRU EXERCITAREA DREPTURILOR MENȚIONATE MAI SUS, NE PUTEȚI CONTACTA UTILIZÂND DATELE DE CONTACT MENȚIONATE LA SECȚIUNEA 1 (DATE DE CONTACT DPO).

De asemenea, Societatea poate fi contactata utilizând datele și mecanismele de contact disponibile în Platforma eJobs. Utilizatorii pot să își exercite anumite drepturi (drept de editare, rectificare, opoziție la comunicări comerciale sau ștergere) direct în Platforma eJobs prin intermediul setărilor din secțiunea CONTUL MEU.

POLITICA PRIVIND COOKIE-URILE ȘI ALTE TEHNOLOGII SIMILARE

eJobs poate seta sau citi module cookie și identificatori de dispozitive atunci când utilizați Platforma eJobs sau vizitați un site web, o aplicație sau un serviciu care utilizează Serviciile noastre.

1.  Câteva informații utile cu privire la module cookie și identificatori de dispozitive

1.1.  Ce este un "cookie"?

Un "Internet Cookie" (termen cunoscut și ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur și simplu "cookie" ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care vă fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Firefox, Chrome) și este complet "pasiv" (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard-drive-ul utilizatorului). Cookie-ul stochează anumite informații (spre exemplu, limba preferata sau setări ale paginii web), pe care browserul dumneavoastră ni le poate retransfera atunci când accesați din nou pagina web (în funcție de durata de viata a Cookie-ului).

Cookie-urile în sine nu solicita informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

1.2.  Care sunt tipurile de cookie?

Exista mai multe feluri de cookie-uri. Clasificarea lor se face în funcție de durata de viata, rolul și sursa acestora, astfel:

a.  Tipuri de cookie-uri în funcție de durata de viata

Cookie-uri de sesiune

acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze pana când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logării/delogării pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare).

Cookie-uri persistente

Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și în general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de 'third party cookies' (cookie-uri plasate de terți) - care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

b.  Tipuri de cookie-uri în funcție de rolul acestora

Cookie-uri strict necesare

Aceste tipuri de cookie-uri sunt necesare pentru paginile de internet să funcționeze în mod corespunzător. Modulele cookie strict necesare vă permit să navigați prin site și să beneficiați de caracteristicile sale. Fără aceste module cookie, nu vom putea oferi anumite caracteristici, cum ar fi redirecționarea automata la cel mai puțin ocupat server sau retinerea listei dvs. de dorințe.

Cookie-uri funcționale

Modulele cookie funcționale înregistrează informații legate de alegerile pe care utilizatorii le fac și ne permit, de asemenea, operatorilor de site-uri să personalizeze site-ul conform cerințelor utilizatorului. De exemplu, modulele cookie pot fi utilizate pentru a salva preferințele legate de categorie/segment.

Cookie-uri de performanta și analiza

Aceste tipuri de cookie-uri oferă posibilitatea operatorilor site-urilor de internet să monitorizeze vizitele și sursele de trafic, modul în care utilizatorii interacționează cu pagina da de internet sau anumite secțiuni din pagina de internet.

Informațiile furnizate de modulele cookie de analiza ajuta operatorii să înțeleagă cum folosesc vizitatorii site-urile și apoi să folosească aceasta informație pentru a îmbunătăți modul în care este prezentat conținutul oferit utilizatorilor.

Cookie-uri de targetare și publicitate

Aceste cookie-uri pot oferi posibilitatea de a monitoriza activitățile online ale utilizatorilor și de a stabili profiluri de utilizatori, care pot fi apoi folosite în scopuri de marketing. Spre exemplu, pe baza cookie-urilor pot fi identificate produsele și serviciile agreate de către un utilizator, aceste informații servind ulterior la transmiterea de mesaje publicitare adecvate către respectivul utilizator.

c.  Cookie-uri first party vs cookie-uri third party

Fiecare cookie are un „responsabil” (i.e. site-ul web/domeniul Internet) care plasează respectivul cookie.

Cookie-urile first party (prima parte) sunt plasate de către domeniul Internet /site-ul web accesat de către utilizator (a cărui adresa apare în bara de adrese a browserului). Spre exemplu, dacă utilizatorul vizitează www.ejobs.ro, iar domeniul cookie-ului plasat pe calculatorul sau este www.ejobs.ro, atunci este vorba despre un cookie first party.

Un cookie third party (terță parte) este plasat de către un alt domeniu Internet/site web decât cel accesat de către utilizator; acest lucru înseamnă ca site-ul web accesat conține și informații provenind de la un site web terț - spre exemplu, un banner publicitar care apare pe site-ul accesat. Astfel, dacă utilizatorul vizitează www.ejobs.ro dar cookie-ul plasat pe calculatorul sau are ca domeniu doublecklick.net atunci este vorba despre un cookie third party.

d.  Conținut incorporat (butoane, aplicații și widget-uri de socializare)

Paginile web permit implementarea unor butoane sau widgeturi de socializare de la un terț, care permit interacțiunea cu utilizatorilor cu site-urile ale căror butoane sau widgeturi de socializare sunt implementate. Interacțiunea utilizatorului cu butoanele sau widget-urile de socializare de la un terț permite terțului să colecteze unele informații despre acel utilizator, inclusiv adresa IP, informații din antetul paginii și informații despre browser.

e.  Cum funcționează cookie-urile de targetare și publicitate?

În general, datele despre activitatea de navigare pe Internet sunt colectate și analizate anonim. Dacă în urma acestei analize reiese un interes specific, un cookie (mic fișier text utilizat de majoritatea site-urilor pentru a stoca anumite părți de informație folositoare pentru a face experienta de navigare mai buna) – este plasat în calculatorul Utilizatorului și acest cookie determina ce reclama vă primi utilizatorul, care se numește publicitate bazata pe interes.

Publicitatea bazata pe interes este un mod de livra reclame pe website-urile pe care le vizitați și de a le face mai relevante pentru interesele dumneavoastră. Interesele comune sunt grupate în funcție de activitatea de navigare desfășurată anterior iar utilizatorilor li se servește doar publicitatea care se potrivește cu interesele lor. În acest mod, publicitatea este relevanta și cat se poate de utila.

Ca să înțelegeți mai bine...

Imaginați-va ca doriți să vă schimbați locul de munca sau căutați un loc de munca. Vizitați secțiunea unui site de specialitate (e.g. www.ejobs.ro) și citiți câteva articole relevante despre sfaturi de cariera sau locuri de munca.

La următoarea navigare online, când intrați pe internet să citiți, de exemplu, un articol de știri sau pagina unui magazin online, vi se vă livra ca reclama o oferta de angajare publicata pe un site de specialitate (cum ar fi www.ejobs.ro).

Veți primi aceste mesaje publicitare special personalizate, pentru ca dumneavoastră cat și alte persoane ca dumneavoastră ați manifestat un interes sporit fata de aceste servicii. În acest mod se poate îmbunătăți experienta web, prin reducerea numărului de reclame care nu prezintă interes.

2.  Ce tipuri de cookie-uri și identificatori de dispozitive folosim?

Mai jos este lista detaliata a cookie-urilor și identificatorilor de dispozitive utilizate.

Aveți posibilitatea de a vă retrage consimțământul dat pentru utilizarea Cookie-urilor (cu excepția cookie-urilor necesare) la orice moment, prin schimbarea opțiunilor din setările de cookie-uri corespunzătoare disponibile.

Desigur, puteți seta browserul dvs. să blocheze și cookie-urile necesare însă Site-ul ar putea să nu funcționeze în mod corespunzător. De asemenea, dezactivarea și a altor tipuri de cookie-uri (decât cele necesare) ar putea să afecteze funcționarea sau experienta dvs. la utilizarea Site-ului.

2.1.  Cookie-uri necesare

Modulele cookie strict necesare vă permit să navigați eJobs.ro și să beneficiați de caracteristicile sale. Fără aceste module cookie, nu vom putea oferi anumite caracteristici, cum ar fi redirecționarea automata la cel mai puțin ocupat server sau retinerea listei dvs. de dorințe.

Mai jos câteva exemple ale cookie-urilor necesare pe care le utilizam pe eJobs.ro.

Nume cookie Scop și conținut Durată
PHPSESSID Identifica utilizatorul autentificat printr-un numar aleator hexadecimal 20 zile
BNI_LBPC Identifica ultimul server folosit de utilizator (sticky session) 7 ore

2.2.  Cookie-uri funcționale

Modulele cookie funcționale înregistrează informații legate de alegerile pe care le-ați făcut și ne permit, de asemenea, să adaptam Site-ul web pentru a se potrivi nevoilor și solicitărilor dvs.

Nume cookie Scop și conținut Durată
eloader Memoreaza daca indicatorul de incarcare a fost afisat Permanent
geolocation Memoreaza daca utilizatorul si-a dat acordul pentru geolocalizare Permanent
coockieNoticeEjobs Memoreaza daca utilizatorul si-a dat acordul pentru utilizarea cookie-urilor Permanent
loginAccountType Valoarea prestabilita pentru tipul de cont in care se face autentificarea Permanent

2.3.  Cookie-uri de performanta și analiza

Aceste tipuri de cookie ne ajuta să înțelegem cum utilizatorii folosesc eJobs.ro. Folosim aceste date doar pentru a scopul îmbunatățirii Serviciilor și a performantei Platformei eJobs.

Iată câteva exemple despre cum utilizam aceste date:

a.  Informații privind secțiunea / secțiunile din Site vizitate mai frecvent pentru a ne ajuta să îmbunătățim experienta de navigare a Utilizatorilor;

b.  Gestiunea și soluționarea eventualelor erori de funcționare a Site-ului;

c.  Testări de design pentru a îmbunătăți modul în care Site-ul arata și funcționează.

Uneori aceste analize sunt efectuate de terțe entități în numele eJobs.

Nume cookie Furnizor/Domeniu Scop și conținut Durată
_ga* Google Analytics Analiza traficului pe site-urile eJobs 2 ani
_gid Google Analytics Analiza traficului pe site-urile eJobs 1 zi

Servicii de analiza prin Google Analytics

eJobs.ro folosește Google Analytics, un serviciu de analiza web a Google Inc., cu sediul în 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (“Google”).

Pe baza consimțământului dumneavoastră, Google vă analiza în numele nostru modul în care dumneavoastră folosiți website-ul nostru. În acest scop, folosim, printre altele, Cookie-urile detaliate în tabelul de mai sus. Informațiile colectate de Google în legătura cu folosirea eJobs.ro de către dumneavoastră (spre exemplu, URL-ul de trimitere, paginile noastre web pe care le vizitați, tipul browserului dumneavoastră, setările de limba, sistemul dumneavoastră de operare, rezoluția ecranului) vor fi trimise unui server Google din Statele Unite, unde vor fi stocate și analizate; rezultatele corespunzătoare ne vor fi ulterior făcute disponibile într-o forma anonimizată. În acest proces, datele referitoare la datele de trafic nu vor fi atribuite adresei IP complete pe care o folosiți. Am activat pe website-ul nostru funcția de anonimizare a IP-urilor oferita de Google, astfel încât ultimele 8 cifre (tip IPv4) sau ultimii 80 de biți (tip IPv6) ai adresei IP pe care o folosiți sunt șterse.

Mai mult, Google este certificat în conformitate cu standardele EU-US Privacy Shield, care asigura un nivel adecvat de protecție al datelor în ceea ce privește prelucrarea datelor de către Google în SUA.

Pentru mai multe informații despre Google Analytics vă rugam să consultați Google Analytics Terms of Service, Google Analytics security and privacy principles, și Google Privacy Policy.

Puteți să vă retrageți consimțământul privind analiza web în orice moment fie prin descărcarea și instalarea unui Browser Plugin oferit de Google, fie prin gestionarea consimțământului dumneavoastră prin setările de mai sus.

2.4.  Cookie-uri de targetare și publicitate utilizate de eJobs.ro

2.4.1.  Publicitatea on-line gestionata de Ringier România

eJobs face parte din Grupul Ringier care operează mai multe site-uri și aplicații din România. Ca parte a unei strategii unitare de promovare serviciilor tuturor site-urilor / aplicațiilor din România ce fac parte din grupul Ringier, Ringier România S.R.L. cu sediul în Bd-ul Dimitrie Pompeiu nr. 9-9A, Iride Business Park, Corp B2B, București a fost desemnata responsabila de modul în care sunt gestionate tehnologiile folosite pentru targetare și publicitate on-line.

Lista paginilor de internet care conțin cookie-uri și tehnologii de targetare pentru scop publicitar administrate de Ringier România:

  •  www.auto-bild.ro și toate subdomeniile;

  •  www.avantaje.ro și toate subdomeniile;

  •  www.brandyourhr.ro

  •  www.ejobs.ro și toate subdomeniile;

  •  www.elle.ro;

  •  www.glamour.ro;

  •  www.libertatea.ro și toate subdomeniile, intre care (dar fără limitare la)

      ◦  comedy.libertatea.ro;

      ◦  pagina5.libertatea.ro;

      ◦  sportnews.libertatea.ro;

      ◦  shop.libertatea.ro;

  •  www.libertateapentrufemei.ro și toate subdomeniile;

  •  www.noizz.ro și toate subdomeniile;

  •  www.psychologies.ro și toate subdomeniile;

  •  www.ringier.ro și toate subdomeniile;

  •  www.tvmania.ro și toate subdomeniile;

  •  www.unica.ro și toate subdomeniile, intre care (dar fără limitare la)

      ◦  baby.unica.ro;

      ◦  citate.unica.ro;

      ◦  dindragoste.unica.ro;

      ◦  nunta.unica.ro;

      ◦  referate.unica.ro;

      ◦  retete.unica.ro;

      ◦  www.teen.unica.ro;

  •  www.viva.ro;

  •  www.wearehr.ro;

Cookie-urile și tehnologiile de targetare (cum ar fi web beacons - fișiere imagine de mici dimensiuni cunoscute și sub numele de clear gifs, pixel tags sau single-pixel gifs, care permit, spre exemplu, contorizarea utilizatorilor care au vizitat paginile sau care au deschis mesajele trimise prin email) pentru scop publicitar implementate de Ringier România ne permit să colectam date de la persoanele care utilizează eJobs.ro, precum și alte pagini administrate de Ringier România.

Aceste date sunt apoi agregate pentru a crea segmente de utilizatori clasificați pe diverse categorii, fără însă a avea informații concrete privind identitatea utilizatorilor incluși în astfel de segmente. Aceste date ne permit apoi să furnizam utilizatorilor care corespund acestor clasificări publicitate bazata pe interes sau publicitate contextuala.

Astfel, în ceea ce privește cookie-urile pentru scop de targetare (de publicitate) plasate prin intermediul Ringier România, eJobs acționează împreună cu Ringier România în calitate de operatori asociați.

Pentru exercitarea drepturilor în calitate de persoana vizata în ceea ce privește prelucrarea datelor prin intermediul cookie-urilor și a tehnologiilor de targetare pentru publicitate implementate de Ringier România puteți contacta:

Responsabilul cu Protecția Datelor Ringier

Adresa: Bd. Dimitrie Pompeiu, Nr. 9-9A, Sector 2, București, România

Email: dpo@ringier.ro

Telefon: +40 21 20 30 821

2.4.2.  Publicitatea terților

Majoritatea anunțurilor pe care le vedeți în Site sunt difuzate de eJobs și/sau de Ringier România. Cu toate acestea, permitem și altor societăți să furnizeze materiale publicitare și să colecteze informații prin intermediul cookie-urilor sau a altor tehnologii similare (terțe părți) incluse în Site. Practic, aceste tehnologii de targetare care însoțesc mesajele publicitare afișate pe care le vad Utilizatorii le permit să monitorizeze cat de eficiente sunt mesajele publicitare afișate. De asemenea, terții parteneri care afișează publicitatea pot să utilizeze și alte cookie-uri pe care le-au setat pe dispozitivul vostru când navigați și alte pagini de internet. Folosesc aceste date pentru a ști dacă ați vizualizat sau nu un anumit anunț publicitar sau pentru a vă identifica în baza lor de date și pentru a folosi ulterior aceste date pentru a vă servi alte tipuri de publicitate care ar corespunde intereselor dvs.

Depune eforturi rezonabile pentru ca partenerii cu care colaboram pentru scopul publicității on-line și cărora le permitem să adauge un identificator sau cod în Site să gestioneze în mod responsabil datele cu caracter personal preluate de pe Site-ul nostru. Totuși, noi nu controlam modul în care aceștia prelucrează datele cu caracter personal, aceștia având propriile reguli și politici de prelucrare a datelor cu caracter personal.

2.4.3.  Tipurile de cookies de targeting și publicitate on-line utilizate pe eJobs.ro
Nume Cookie Furnizor/Domeniu Scop și conținut Durata
datr, sb Facebook Tracking pentru advertising 2 ani
fr Facebook Tracking pentru advertising 3 luni
cX_G, cX_P CXSense Tracking pentru advertising 1 an
cX_S CXSense Tracking pentru advertising Permanent
enr_cxense_throttle CXSense Tracking pentru advertising 1 zi
AID, NID AdSense Tracking pentru advertising 1.5 ani
evid_* Ringier Tracking pentru advertising 1.5 ani
2.4.4.  Plug-inuri de socializare

eJobs.ro poate utiliza sau implementa plug-inuri rețelelor de socializare ale unor terți. În general, interacțiunea dvs. cu un plug-în oferă posibilitatea terțului să colecteze unele informații despre dvs., inclusiv adresa IP, informații din antetul paginii și informații despre browser.

eJobs.ro a implementat următoarele butoane de socializare:

  •  Facebook (https://www.facebook.com/ privacy)

  •  Google+ (https://policies.google.com/ privacy?hl=ro)

  •  LinkedIn (https://www.linkedin.com/ legal/privacy-policy)

  •  Pinterest (https://policy.pinterest.com/ en/privacy-policy)

  •  Twitter https://twitter.com/en/ privacy

3.  Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă ca nu veți mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă nu ești înregistrat folosind cookie-urile, nu vei putea lasă comentarii.

Puteți opri plasarea cookie-urilor prin gestionarea consimțământului dumneavoastră prin setările de mai sus.. Cookie-urile necesare nu vor putea fi însă dezactivate din acest modul întrucât sunt necesare pentru funcționarea Site-ului.

Dezactivarea pixelilor pentru remarketing DoubleClick

Legat de pixelii și cookie-urile pentru remarketing DoubleClick, acestea se pot dezactiva accesând pagina de dezactivare DoubleClick (https://www.google.com/ settings/ads/onweb# display_optout?hl=ro) sau pagina de dezactivare Network Advertising Initiative (http://www.networkadvertising.org/ managing/ opt_out.asp).

Dezactivarea pixelilor pentru remarketing Criteo

Legat de pixelii și cookie-urile pentru remarketing Criteo, acestea se pot dezactiva accesând pagina de privacy policy (http://www.criteo.com/privacy/).

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regula în "opțiuni" sau în meniul de "preferințe" al browserului tău.

Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea "ajutor" a browserului pentru mai multe detalii.

Setări cookie în Internet Explorer (http://support.microsoft.com /kb/196955)

Setări cookie în Firefox (http://support.mozilla.org/ en-US/kb/cookies-information -websites-store -on-your-computer? redirectlocale=en-US &redirectslug=Cookies)

Setări cookie în Chrome (http://support.google.com/ chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647)

Setări cookie în Safari (http://support.apple.com/kb/PH5042)

Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul:

http://www.youronlinechoices .eu/ro

Informații despre modul în care vizitatorii pot dezactiva utilizarea modulelor cookie de către Google, accesând Setările pentru anunțuri Google (http://www.google.com/ settings/ads?hl=ro). De asemenea, le puteți indica utilizatorilor să dezactiveze folosirea modulelor cookie de către un furnizor terță parte, accesând pagina de dezactivare Network Advertising Initiative (http://www.networkadvertising.org/ managing/ opt_out.asp).

4.  Linkuri utile

Dacă doriți să afli mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandam următoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide (http://www.microsoft.com /info/cookies.mspx)

All About Cookies (http://www.allaboutcookies.org/)

Pentru mai multe detalii legate de probleme de confidențialitate, puteți accesa și următoarele linkuri:

http://www.dreptonline.ro/ legislatie/ oug_13_2012 _modificare _prelucrare_date _caracter_ personal_protecția_vietii _private_ comunicații _electronice.php

http://www.guardian.co.uk/ info/cookies

E timpul pentru un browser mai bun

De la 1 octombrie 2019, te informăm că site-ul eJobs.ro nu va mai putea fi accesat prin browser-ul Internet Explorer din cauza funcționalităților reduse ale acestuia. Accesează-ne cu încredere folosind unul dintre browserele mai moderne: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari sau Edge.

Am înțeles
close