Publicat 10 Mar 2016 | Expiră 11 Apr 2016

Traducator voluntar italiana, spaniola, germana, engleza, franceza, maghiara

50 posturi
Expirat
Anunț inactiv

Acest anunț a expirat și nu este disponibil pentru aplicare.

Înapoi la joburi

Candidatul ideal

Ce vrem noi de la tine:

Traducerea materialelor.
10 h/saptamana pentru cel puțin două luni
Entuziasm
Responsabilitate
Dorința de a invăța
Apetit pentru lectura

Descrierea jobului

Ce dam la schimb:

Participarea la proiecte valoroase
Learning by doing, dar și learning teoretic by request
Experiența
Atestat de practica

Descrierea companiei

Asociația Română pentru Custodia Comună (prescurtat ARPCC) este o organizație neguvernamentală care militează pentru introducerea și explicarea prevederilor custodiei comune în România. A creat o serie de manuale pentru uzul judecătorilor și al justițiabililor ca de pildăManualul de implementare a custodiei comune și Manualul despre Sindromul Alienării Părintești. ARPCC este membru al proiectului Vin Codurile și colaborează cu ANPDC și UNICEF pentru îmbunătățirea legislației din domeniul protecției drepturilor copilului. Organizația a reușit impunerea în vocabularul specialiștilor a noțiunilor cu care operează custodia comună: părinte rezident,părinte nerezident, părinte custodian, părinte necustodian, plan parental. În acest moment (februarie 2012) există o inițiativă legislativă care va include și în legislație aceste noțiuni.

Misiunea ARPCC este aceea de a educa specialiştii care ar trebui să asiste familia aflată în situaţii de criză (avocaţi, mediatori, psihologi, judecători, personal de la protecţia copilului său notari) să stimuleze procedurile necontencioase de rezolvare a disputelor. Aceasta implică aplanarea conflictului parental, medierea unui plan parental şi, în definitiv, să ne asigurăm, la nivel social, că din ce în ce mai puțini copii vor ajunge să piardă contactul cu unul dintre cei doi părinţi.  Suntem de asemenea implicați în schimbări legislative și în proceduri de unificare a jurisprudenței. În acest moment statisticile sunt deosebit de sumbre, deşi s-au făcut paşi în direcţia susmenţionată: la nivel european, jumătate dintre copiii care se nasc într-o relaţie ajung, ca până la vârsta de 10 ani părinţii să se separe sau să divorţeze iar jumătate dintre aceştia, ajung în nici trei ani de la divorţ sau separare să piardă orice contact semnificativ cu părintele nerezident şi cu întreaga familie extinsă (unchi, mătuşi, veri, bunici) din partea acelui părinte.  România şi Europa produc astfel mii de copii (semi-)orfani care, statisticile o dovedesc, performează mult mai slab, pe toţi indicatorii legaţi de bunăstarea copilului, faţă de copiii care, în ciuda divorţului sau separării, au şansa ca părinţii lor să rămână implicaţi activ în viaţa lor.

Expirat
Traducator voluntar italiana, spaniola, germana, engleza, franceza, maghiara  -  Asociatia Romana pentru Custodia Comuna

E timpul pentru un browser mai bun

De la 1 octombrie 2019, te informăm că site-ul eJobs.ro nu va mai putea fi accesat prin browser-ul Internet Explorer din cauza funcționalităților reduse ale acestuia. Accesează-ne cu încredere folosind unul dintre browserele mai moderne: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari sau Edge.

Am înțeles
close