Technical Specialist Central Mechanical Workshop

Oraș de lucru
Tipul job-ului
Departamente
Salariu Nespecificat
Limbă străină
Industrii
Permis conducere Nespecificat

Candidatul Ideal

- Studii Superioare în domeniul Mecanică - Mecatronica.
- Experiență practică și teoretică anterioară in proiectare si analiza fiabilitatii materialelor folosite in proiectarea pieselor si subansamblurilor mecanice, de minim 5 ani; cunoasterea pasilor necesari in prelucrarea pieselor prin operatii mecanice prin aschiere;
- Cunostiinte programare si masinare CNC, eperienta de minim. 3 ani;
- Experiență practică și teoretică anterioară în zona de producție și cunostințe tehnice despre procesul de productie, materiale si echipamente de minim 1 an;
- Bune abilități tehnice dar si abilitati de colaborare, comunicare, prezentare, coordonarere si setarea priorităților;
- Cunoasterea de instrumente de rezolvare a problemelor – ex. OPEN+, Lean Six Sigma, etc.
- Nivel avansat al MS Office, Power BI, MySQL, cunostiinte algoritmice programare;
- Nivel avansal al programelor de proiectare: Solid Works, Inventor, Fusion 360, Powershape, Powermill, CAD-CAM;
- Nivel avansat al limbii engleze scrise și vorbite;
- Fluență în utilizarea limbii române (utilizarea limbajului comun și a limbajului de specialitate);
- Orientare către clienți, orientare către acțiune, ascultare activă, motivarea celor din jur, învățare rapidă, agilitate organizațională.

Descrierea jobului

- Coordonarea si planificarea activitatilor de executie piese din cadrul atelierului mecanic central;
- Urmarirea si gestionarea costurilor cu materia prima necesara executiei de piese: mentinerea unui echilibru intre stocul minim necesar vs. cantitatea de lucrari planificata / estimata.
- Urmarirea si gestionarea costurilor cu consumabilele necesare functionarii optime a utilajelor pentru executiei de piese: mentinerea unui echilibru intre stocul minim necesar de scule, lubrifianti, emulsii de racire, etc.
- Urmarirea si planificarea activitatilor de mentenanta necesare echipamentelor: - gestionarea contractorilor externi pentru activitatile de mentenanta la echipamente
- Coordonarea procesului de definire a activitatilor de mentenanta necesare echipamentelor pentru functionarea optima a acestora: - definirea planului de mentenanta preventive si a listelor de CIL (activitati de curatenie, inspectie si lubrufiere) la echipamentele din atelier;
- Proiectarea pieselor solicitate de catre clientii interni in format CAD-CAM (Fusion 360, AutoCad, Powershape, Powermill, SolidWorks, Catia, Inventor, etc)
- Crearea si configurarea programelor de masinare pentru CNC necesare executiei de piese;
- Intelegerea proceselor tehnologice si orninea acestora pentru executia de piese pe masinile de prelucrare prin aschiere: cunostiinte de rezistenta materialelor si mecanica;
- Crearea si gestionarea bazelor de date necesare pentru stocarea datelor: stocuri materiale, costuri, librarie piese executate, mentetanta aplicatie ticketing intern pentru solicitarea lucrarilor venite din partea clientilor interni.
- Coordonarea diferitelor proiecte de imbunatatire din cadrul atelierului mecanic central
- Sprijinirea structurii de linie pentru a gestiona performanța activelor adecvate;
- Acționează ca referința tehnică pentru dezvoltarea și implementarea inițiativelor de îmbunătățire a eficienței, fiabilității și întreținerii echipamentelor.
- Îndrumă personalului tehnic, prin coaching, în timpul punerii în funcțiune a mașinilor, în timpul execuției activităților de întreținere, pe parcursul schimbărilor complexe a formatului produselor sau dezvoltarea de noi produse / procese, în vederea dezvoltării autonomiei echipei, cu asigurarea condițiilor de sănătate și securitate în muncă, a regulilor de calitate și cu respectarea metodologiei OPEN+.
- Asigură suport structurii de linie pentru a gestiona performanța activelor corespunzătoare, din punct de vedere al funcționării și fiabilității echipamentelor de lucru, pentru a îndeplini cerințele operaționale din zona alocată, inclusiv asigurarea monitorizării și analizei datelor; asigurarea/planificarea activităților de întreținere, inclusiv piesele de schimb și documentarea corespunzătoare în sistemele informatice.
- Acționează ca referință tehnică și colaborează cu centrele de expertiză, în vederea asigurării schimbului de cunoștinte între afiliații PMI.
- Colaborează cu departamentul de instruire tehnică sau Furnizorii de echipamente, în vederea formării personalului tehnic la locul de muncă, pentru a dezvolta expertiza tehnică adecvată pentru fabricarea produselor PMI.
- Elaborează / revizuiește în colaborare cu departamentul de instruire tehnică materiale de training, pentru uz intern;
- Asigură suport structurii de linie, prin colectarea de sugestii, prin monitorizarea și analizarea utilizării pieselor de schimb, pentru îmbunătățirea strategiei de mentenanță.
- Utilizează instrumente de Lean Manufacturing (OPEN+) pentru analiza cauzelor rădăcină ale problemelor legate de calitate, proces sau fiabilitate.
- Colaborează cu Asset Engineer/ Process Engineer în timpul monitorizării și analizei consumului de piese de schimb si costurilor, pentru a fi în concordanță cu propunerile bugetare.
- Oferă sugestii de îmbunătățire și contramăsuri adecvate pentru a reduce la minimum pierderile din procesele fabricii.
- Aplică toate normele și standardele privind asigurarea sănătății și siguranței la locul de muncă, asigurarea calității și protejarea mediul și raportează orice situație potential periculoasă, care ar putea aparea în acest sens.

Descrierea companiei

Philip Morris România este afiliat al Philip Morris International (PMI), o companie care transformă industria tutunului pentru a construi un viitor fără fum – ne-am propus să înlocuim țigările cu produse cu risc redus în beneficiul fumătorilor adulți care, altfel, ar continua să fumeze.

Vrem să avem alături de noi oameni talentați, diverși, dornici să se dezvolte și să contribuie la transformarea companiei. Prioritatea companiei este crearea unor condiții de lucru care să permită atragerea, sprijinirea și păstrarea în companie a unor oameni cu talente diverse, indiferent de vârstă, sex, religie sau capabilități, dar și crearea unui echilibru între muncă și timpul liber.

Fii parte din cea mai mare transformare din istoria companiei și industriei!

#MakeHistory, brandul de angajator, își propune să reflecte transformarea companiei și a fost construit în jurul a patru teme care au la bază angajamentul pe care ni l-am asumat de a schimba industria tutunului: „o schimbare revoluționară” – suntem uniți și avem un scop clar, acela de a îmbunătății viețile fumătorilor din întreaga lume, „construim viitorul” – avem libertatea de a crea lucruri extraordinare, „mai puternici împreună” – schimbările mari au nevoie de relații solide și de un loc în care să simți că aparții și „experiențe nelimitate” – întotdeauna progresăm, întotdeauna învățăm, întotdeauna facem diferența.

În 2020, Philip Morris International a obținut certificarea Equal-Salary la nivel internațional pentru al doilea an consecutiv. În 2021, Philip Morris România a fost certificate ca Top Employer / Angajator de Top pentru al șaptelea an consecutiv, ceea ce demonstrează că dorim să dezvoltăm un mediu de lucru bazat pe egalitate, incluziune și diversitate, ingrediente esențiale în transformarea business-ului nostru. Organizațiile care primesc distincția Top Employer sunt recunoscute pentru eforturile continue de a oferi cel mai bun mediu de lucru angajaților și pentru practicile progresiste în domeniul resurselor umane.

În orice punct al carierei tale te-ai afla, noi suntem convinși că poți învăța mai mult și poți ajunge mai departe alături de noi. Încurajăm oamenii care au inițiativă și îi răsplătim la fiecare pas. Te invităm să ne accepți provocarea și să ne cunoști!

Publicat 20 ian. 2022 Reactualizat 19 feb. 2022 Expiră 19 feb. 2022
Nu îți face griji, poate joburile de mai jos îți pot fi de folos

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi o experienta personalizata. Permite activarea acestora pentru a beneficia de avantajele lor.