Publicat 26 Mar 2020 | Reactualizat 09 Apr 2020 | Expiră 15 Apr 2020

Risk Data Analyst

4 posturi |  Aplicare externa
Ai aplicat
Expirat
Nu uita să îți finalizezi aplicarea pe site-ul angajatorului! Vei avea mai multe șanse de a fi chemat la interviu.
Anunț inactiv

Acest anunț a expirat și nu este disponibil pentru aplicare.

Înapoi la joburi

Candidatul ideal

Educatie: Studii superioare
Experienta: Abilitate in utilizarea sistemelor interne si bazelor de date, abilitate in crearea de raporte, analize statistice, prezentari, experienţa în activitatea bancară constituie un avantaj.
Calificari profesionale / instruire profesionala: Instruire într-un domeniu înrudit precum contabilitate, economie, statistică, control financiar, susţinută de cursuri profesionale.
Utilizare calculator: Cunoştinţe de calculator în Microsoft Office, SQL/SAS, baze de date si capabil să înveţe după nevoi.
Nivelul de cunoastere al limbii straine: Engleză de afaceri, vorbit şi scris.
Cunostinte profesionale:
Bună cunoaştere a organizării băncii, a departamentelor operaţionale şi fluxului de lucru, sistemelor interne, produselor, serviciilor şi procedurilor ING. Cunoaşterea dezvoltării pieţelor bancare şi a factorilor care le influenţează, înţelegerea regulilor şi regulamentelor bancare.
Capacitatea de a folosi şi elabora statistici, modele şi rapoarte folosind instrumente matematice şi abilităţi de cuantificare pentru analizarea portofoliului de credit. Capacitatea de a folosi abilităţi de prezentare, grafice, diagrame şi alte instrumente pentru a prezenta date într-un mod clar şi concis pentru a susţine concluziile.

Competente:
Competenţe legate de sarcină: bune aptitudini analitice şi de comunicare interpersonală, o atenţia mai mare acordată detaliilor, capacităţi de planificare şi organizare, lucrul la nivelul tuturor departamentelor, luarea deciziilor pe baza unei judecăţi bine întemeiată. O capacitate ridicată de a lucra cu sisteme şi rapoarte. Posibilitatea de a participa în echipe de proiect
Competenţe personale: abilităţi de comunicare, gândire analitică, ambiţiei şi energie (capabil să lucreze sub presiune), iniţiativă, hotărâre şi disciplină, adaptabilitate.

Descrierea jobului

Responsabilitate generală de a asigura consistenta proceselor aferente monitorizarii riscurilor de credit la nivel de portofoliu si a riscurilor aferente activitatii de conformitate (ex: KYC, AML etc.), precum si de a intocmi si a furniza analize ale portofoliilor de credit si comportamentului tranzacțional, necesare si relevante Managementului pentru analiza şi evaluarea riguroasa a riscurilor asociate.

Ofera suport in functie de alocarea stabilita de catre Manager in procesul de dezvoltare a diverselor analize de portofoliu, implicand partenerii principali din cadrul proceselor impactate atat global cat si local (ex. Risk Management in HO, celelalte echipe din cadrul Risk Management local, precum si reprezentanti ai departamentelor relevante din liniile de Business).

Defineste nevoia de informatie si solicita sau obtine datele necesare in scopul efectuarii in mod recurent sau ad-hoc de analize privind evolutia portofoliului de credite a.i. sa asigure identificarea si semnalarea in timp util atat a segmentelor cu potential bun din punct de vedere al riscurilor asociate (ex: de replata, de conformitate) precum si a eventualelor concentrari in segmentele cu risc crescut.

Analizeaza si asigura integritatea si managementul datelor, inclusiv dar fata a se limita la: extragerea datelor din bazele de date disponibile (ex. DWH), verificarea acestora din punct de vedere calitativ si al corespondentei cu cerintele de extragere, mediaza accesul facil si partial independent (ex. prin SAS/SQL, fara interventie IT) la informatiile necesare activitatii specifice departamentului, precum si procesarea acestora in concordanta cu solicitarile initiale.

Lucrează în strânsă cooperare cu departamentele din Business, Operations si IT pentru a asigura faptul ca datele necesare pentru managementul riscului de credit sunt disponibile, corecte si complete, la nivelul sistemelor si bazelor de date (DWH), astfel incat analizele derivate sa sa confere Managementului informatie transparenta si relevanta in procesul decizional.

Participa, testeaza si urmareste implementarea corecta a cerintelor care asigura o corecta masurare a riscurilor (ex. elemente care tin de rating, provizionare etc), astfel incat sa fie respectate cerintele interne si reglementarile aplicabile (ex: IFRS9, EBA, BCBS239, AnaCredit etc.)

Asigura eficienta prin definirea si posibilitatea de reutilizare a scripturilor/metodelor ce permit furnizarea rapida si calitativa a informatiei repetitive in viitor; asigura colectarea/prelucrarea eficientă (la timp şi angajând o automatizare/standardizare maximă) şi exactă (corectă şi completă) a datelor necesare la intocmirea analizelor portofoliilor de credit/clienti, atat la nivel de segmente si la nivel agregat;

Asigura cerintele aferente functiei de risk si aplicabile la nivel local cu privire la procesul de provizionare conform reglementarilor in vigoare, precum si a controalelor aferente (ex: SOX)

Sustine activitatea de pregatire a informatiilor necesare in elaborarea statisticilor la nivelul portofoliilor, inclusiv cele aferente procesului de calcul si evaluare a principalilor indicatori de masurare si evaluare a riscului (PD, LGD, RWA etc) atat descriptiv (observarea evolutiei inregistrate) cat si predictiv (in cadrul procesului de bugetare/ MTP).

Asigura suport Managerului pentru implementarea la nivelul sistemelor a cerintelor de raportare si analiza a portofoliilor, corelate cu reglementarile aplicabile si politicile de credit, pentru a fi in permanenta in concordanta cu standardele interne si externe in vigoare.

În funcţie de timpul disponibil şi de ritmul de dezvoltare al activităţii, titularul postului va putea fi implicat şi în alte funcţii după cum sunt acestea atribuite de catre superiorul direct.

Indeplineste cerintele postului in concordanta cu cerintele legislatiei interne si /sau cu regulile si regulamentele legislatiei externe.

Se obliga sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile Regulamentulului Intern cu privire la protectia muncii si sa isi desfasoare activitatea in conformitate cu instructiunile de securitate si sanatate in munca primite din partea angajatorului – detaliate in Fisa de Instructaj individuala.

Se obliga sa respecte prevederile Regulamentului Intern, ale Codului de Conduita, alte norme, proceduri interne de lucru, orice alte reglementări aplicabile în domeniul de activitate, atat in vederea asigurarii unei bune desfasurari a activitatii, in general, cat si a prevenirii riscurilor la care s-ar putea expune atat compania, cat si propria persoana.

Acopera alte responsabilitati si atributii specifice din aria sa de competenta, delegate de superiori, justificate de nevoile de afaceri.

Descrierea companiei

ING is a global financial institution with a strong European base. Our customers are at the heart of what we do and our purpose is to empower people to stay a step ahead in life and in business.

Our story in Romania started in 1994. Here we pioneered the local banking industry, bringing new products and services for local corporate. In 2004, ING extended services to individual clients, with an innovative banking model: ING Self’Bank. Now, in 2019, ING Romania has over 1,350,000 individual active clients and ING Home’Bank is rated as the best digital banking application.

As a front-runner in the transformation of banking and a company that puts technology at its heart, ING is present in Romania through 2 entities: ING Bank Romania and ING Tech Romania.

ING Bank Romania

Being the first international financial institution that entered the local market after the fall of the communist regime, ING pioneered the banking industry. Since then, we brought innovation in the life of our customers: launched ING Home’Bank (the internet banking solution), introduced contactless cards, the online personal loan and many more products and services.

ING Tech Romania

ING decided to open in Bucharest a global hub for technology & innovation in 2015, developing IT solutions across ING Group in areas such as Core Banking, Global Retail Solutions, Data Management, Financial Markets and Wholesale Banking. Now, in 2019, our fast growing team gathers more than 650 tech enthusiasts. The projects they develop impact millions of clients worldwide and enable the digital transformation of ING.

Why join us? Here’s a snapshot of our perks: People development ♦ Work from home ♦ Wellbeing programs ♦ Global opportunities ♦ Flexible work schedule ♦ Staff discounts ♦ Agile Way of Working ♦ Awesome culture ♦ Future-oriented banking

Ai aplicat
Expirat
Nu uita să îți finalizezi aplicarea pe site-ul angajatorului! Vei avea mai multe șanse de a fi chemat la interviu.
Risk Data Analyst  -  ING Romania

E timpul pentru un browser mai bun

De la 1 octombrie 2019, te informăm că site-ul eJobs.ro nu va mai putea fi accesat prin browser-ul Internet Explorer din cauza funcționalităților reduse ale acestuia. Accesează-ne cu încredere folosind unul dintre browserele mai moderne: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari sau Edge.

Am înțeles
close