Management Trainee Retail Risc

Raiffeisen Bank 2 poziții
Anunț verificat

Anunț verificat

Textul acestui anunț a fost verificat de echipa eJobs pentru a elimina posibile greșeli sau conținut discriminatoriu.

Candidatul Ideal

Candidatul ideal :
 • Tocmai ai absolvit sau esti student in an terminal in cadrul unei facultati cu profil matematica, studii economice (ASE: Finante-Banci, Cibernetica) sau master ASE :DOFIN , CEFIN;
 • Iti doresti sa afli cum raspundem provocarilor din zona de risc, utilizand aplicatii complexe si tehnologii noi, cat si limbaje de programare sau lucrul cu volume mari de date (SAS, Excel, Acess);
 • Te-ai implicat in proiecte si activitati extracurriculare, esti proactiv si pasionat de initiativele din aceasta arie;
 • Ai o gandire analitica, atentie la detalii, dorinta de a intelege lucruri noi in profunzime.
 • Ai lucrat cu modele statistice (regresii, arbori de decizie, testarea ipotezelor statistice)

Descrierea jobului

Dam startul unui program de internship in zona de Retail Risc!
Daca esti la inceput de cariera si iti doresti sa te dezvolti din punct de vedere profesional, esti pasionat de zona de management al riscului, iti oferim oportunitatea de a avea provocari in contextul real de business.
Prin intermediul acestui program de internship ai posibilitatea de a-ti dezvolta in paralel atat abilitatile tehnice, cat si pe cele de business. Vei colabora cu experti din zona de risc cu ajutorul carora te vei dezvolta si vei face primele demersuri catre o cariera de succes.

Ce vei face?
Vei invata concepte noi, avand ocazia sa aplici si cunostintele invatate la facultate;
Te vei familiariza cu principiile unui flux de lucru organizat si vei avea acces la informatii in timp real;
Din rolul de Management Trainee, vei lucra cu persoane din diverse zone ale bancii;
Vei avea colegi care te vor ajuta si ghida pas cu pas in intelegerea conceptelor cu care vei lucra, a fluxurilor de lucru, a impactului pe care activitatea zonei careia te alaturi o are in cadrul bancii.

Ce presupune programul?
In functie de pregatirea si pasiunea ta, vei face parte din echipa de Analiza Portofoliu Credite si Modelare in functia de Specialist Modele Risc sau din Echipa Metodologie Risc de Credit si Validare in functia de Expert Basel.


Ce face un Specialist Modele Risc?
 • Responsabil pentru a dezvolta si implementa modele predictive in relatie cu riscul de credit. Modelele asteptate deservesc zona de calcul provizioane IFRS9 (PF Lifetime, modele macro-economice, Modificare Semnificativa de Risc), zone IRB (scorecaduri de aplicatie, comportament, PD, LGD, CF) si zona proceselor non regulatorii (model EWS, scorecard colectare, scorecard Frauda, scorecard Atritie).
 • Dezvolta modele la nivel de segment/cont conform cerintelor, normelor interne si RBI si a regulamentelor europene in vigoare. Asigura validarea acestora in comitetele interne precum si de catre autoritatile de reglementare.
 • Ofera suport in monitorizarea periodica a performantei modelelor.
 • Identifica evolutii ale modelelor dezvoltate si analizeaza cauzele care le au generat, dezvolta noi metode de monitorizare a acestora.
 • Mentine focus pe optimizarea parametrilor de risc si contribuie la stabilitea si performanta modelelor cu sugestii, solutii, mecanisme, etc.
 • Dezvolta modele si mecanisme alternative, realizeaza analize de date nestructurate cu scopul de a oferi solutii alternative in diverse zone legate de riscul de credit.

Ce face un Expert Basel?
 • Responsabil cu validarea (initiala si periodica) a modelelor predictive in relatie cu riscul de credit. Modelele asteptate deservesc zona de calcul provizioane IFRS9 (PF Lifetime, modele macro-economice, Modificare Semnificativa de Risc), zone IRB- RWA (scorecaduri de aplicatie, comportament, PD, LGD, CF) si zona proceselor non regulatorii (model EWS, scorecard colectare, scorecard Frauda, scorecard Atritie).
 • Asigura monitorizarea periodica a performantei modelelor utilizate.
 • Identifica evolutii ale modelelor dezvoltate si analizeaza cauzele care le au generat, propune masuri de remediere.
 • Mentine focus pe optimizarea parametrilor de risc si contribuie la stabilitea si performanta modelelor cu sugestii, solutii, mecanisme, etc.
 • Responsabil cu cerintele de raportare sau de alta natura care provin din partea autoritatilor de reglementare (ex: COREP), bugetare si forecast de RWA si exercitii de Stress Test.
 • Prezinta in Comitetele locale de risc, rezultatele avute in urma efectuarii validarilor periodice.

Academia dureaza 12 luni, iar la finalul acestora vei fi specialist in cadrul uneia dintre echipele de mai sus.
Programul este platit, full-time si flexibil pentru a-ti da posibilitatea de a frecventa cursuri si examene.

Descrierea companiei

Echipa Raiffeisen Bank se mandreste cu un istoric de 25 de ani pe piata romaneasca. Privim spre viitor cu proiecte bancare dezvoltate intern pentru a sprijini diferite forme de investiții in economie dar si bunastarea persoanelor rezidentiale.

De asemenea, bankingul digitalizat nu poate fi atins fara consolidarea echipelor de lucru interne dar si prin creearea unui mediu in care dezvoltarea competentelor si a caracterelor sa fie o constanta.

Colaborarea, Responsabilitatea, Învățarea și Proctivitatea sunt valorile noastre, pe care ne bazăm pentru a construi un ecosistem financiar de referință în toate țările unde activăm.

In Romania, suntem o echipă de peste 5000 de profesioniști responsabili. Gândim pe termen lung și promovăm parteneriatul, integritatea, respectul și diversitatea.

Publicat 8 Iun. 2022 Expiră 8 Iul. 2022
Nu îți face griji, poate joburile de mai jos îți pot fi de folos
Administrare cookies 🍪

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență presonalizată.

Permite activarea pentru a beneficia de avantajele lor.

Poți administra oricând setările aici.