Financial Reporting Specialist

SC WETTERBEST SA - 1 poziție
Oraș de lucru
Tipul job-ului
Salariu Nespecificat
Limbă străină
Permis conducere Nespecificat

Candidatul Ideal

- Accounting experience;
- Financial reporting experience for more than 5 years preferably in multinantional environment;
- Strong understanding of Romanian reporting principles and IFRS;
- Proficiency in Microsoft Office applications, such as Excel and PowerPoint;
- Ability to manage large sets of data.

Descrierea jobului

About the job:
​Quantitative and analytical, Financial Reporting Specialist is detail-oriented and can spot errors and discrepancies in financial data quickly and accurately. Financial Reporting Specialist also have excellent communication skills, particularly written, as a large portion of the job involves developing reports and it is able to manage many different priorities at once, meeting frequent deadlines.

Responsibilities:


Prepare group reporting package and financial statements.
Facilitates the entire process of preparing important reports and earnings statements, by gathering and documenting data and reviewing reports;
Standardize the reporting process while also working to improve and streamline;
Apply the IFRS provisions for Group reporting package purposes;
Secure the statutory compliance:
Apply the local GAAP requirements to financial reports;
Apply the Group requirements to monthly Group reporting package;
Supervise accounting:
Occasionally oversee the accounting department, making sure that they are aware of and following all up-to-date policies and procedures;
Responsible for working with the accounting department to resolve any reporting errors or discrepancies;
Advise management: communicate all financial laws and regulations, updating management as needed.

Descrierea companiei

Compania Wetterbest a pornit la drum în anul 1999, ca importator de țigle metalice.

Opt ani mai târziu, în 2007, aceasta a adoptat o schimbare a strategiei generale de afaceri, extinzăndu-și activitatea. Astfel, Wetterbest a trecut de la statutul de importator, la cel de producător de țigle metalice de calitate superioară.

A urmat crearea unui brand puternic, Wetterbest, cu scopul de întări poziția companiei pe piață, prin unicitate și calitate superioară. Anul 2013 a însemnat o nouă extindere, prin achiziționarea a 51% din acțiunile companiei Cortina. Drept urmare, o nouă linie automată de producție a țiglei metalice Wetterbest a fost deschisă la Podari, în județul Dolj.

Următorul pas important a fost începerea activității de export, în 2016. Astfel, produsele Wetterbest au ajuns în alte șapte piețe europene: Bulgaria, Serbia, Ungaria, Franţa, Belgia, Slovacia şi Cehia.

O nouă etapă în dezvoltarea companiei a venit imediat, în 2017, când grupul TeraPlast a achiziționat 50% din acțiunile Wetterbest. Doi ani mai târziu, în 2019, în urma unei noi investiții, TeraPlast a ajuns la 99% participație în Wetterbest.

Astăzi, la Băicoi, Wetterbest produce țiglă metalică cu diverse profiluri, tablă cutată de 4 tipodimensiuni, tablă fălțuită și multe alte accesorii, utilizând utilaje automate, de înaltă performanță, achiziționate de la cei mai renumiți producători europeni. Acestea asigură o productivitate ridicată, dar şi o precizie de execuţie mult îmbunătăţită, oferindu-i companiei posibilitatea de a livra rapid către clienții săi produse la standarde europene.

Publicat 28 iun. 2021 Expiră 28 iul. 2021
Nu îți face griji, poate joburile de mai jos îți pot fi de folos