Coordonator transport rutier

Azomureș 1 poziție
Anunț verificat

Anunț verificat

Textul acestui anunț a fost verificat de echipa eJobs pentru a elimina posibile greșeli sau conținut discriminatoriu.

Descrierea jobului

Candidatul ideal:

Absolvent al învățământului mediu (studiile superioare vor reprezenta un avantaj);

Cunoștințe solide legate de transportul rutier: documente de transport, autorizații și licențe, rutare, încărcare; legislație națională și internațională legată de transportul rutier.

Cunoștințe solide legate de costul de transport (combustibil, șofer, camion, alte consumabile); modul de calcul al costului pe tonă transportată.

Management financiar (cunoștințe de bază)

Cunoștinte operare PC:

  • MS Office (Word, Excel) - nivel mediu;
  • Experiența în utilizarea aplicațiilor specifice de transport (TMS, dock and yard) – va reprezenta un avantaj;
  • Utilizarea SAP – reprezenta un avantaj;
  • Limba engleză - nivel mediu, reprezenta un avantaj

 

Aptitudini:

Capacitatea de a lua decizii prompt și de a găsi soluții concrete în timp util;

Gândire analitică, abilități de planificare, organizare, monitorizare; spirit de ordine și disciplină;

Capacitate de a interacționa cu oamenii;

Abilități de calcul și atenție la cifre;

Abilități de negociere;

Flexibilitate și dorință de perfecționare continuă; atenție distributivă;


Responsabilitățile postului:

Participarea în procesul de selecție și calificare a transportatorilor și caselor de expediție; emiterea caietul de sarcini specific cererilor de ofertă pentru transportul rutier; gestionarea contractelor de transport rutier.

Implementarea și urmărirea costurilor de transport rutier; implementarea unui sistem de indicatori pentru monitorizarea furnizorilor de servicii de transport.

Planificarea, organizarea, monitorizarea, mijloacelor de transport conform programului de livrări; alegerea celor mai bune oferte în vederea minimizarii costurilor de transport rutier; participarea la analizarea și compararea tarifelor rutiere vs feroviare.

Respectarea legislației naționale și internaționale cu privire la transportul rutier al produselor specifice Azomureș.

Urmărirea emiterii de documente specifice, verificarea corectiudinii acestora (CMR, etc); redactarea și transmiterea neconformităților operatorilor de transport; verificarea și acceptarea / refuzarea la plată a facturilor contractelor pe care le gestionează.

Descrierea companiei

Istoria Azomureș începe în anul 1962, odată cu construcția instalațiilor pentru fabricarea de îngrășăminte azotoase de pe platforma de la Târgu Mureș. Construcția s-a desfășurat in mai multe etape, ocupă astăzi o suprafață de aproximativ 100 de hectare, în partea de sud-vest a orașului și este una dintre cele mai moderne platforme de acest gen din România.  Azomureș este cel mai important producător de fertilizanți pentru agricultura din România, furnizând fermierilor români un portofoliu de produse de îngrășăminte minerale cu Azot (N) și complexe de tip NPK. Din primăvara anului 2012, Azomureș a intrat în proprietatea Ameropa Holding, unul dintre cei mai importanți traderi de cereale și îngrășăminte la nivel mondial. Din vara aceluiași an, noul acționar a început derularea unui plan de investiții pentru modernizarea instalațiilor, în vederea creșterii capacității de producție și totodată pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurator (valoare investitiilor a depăsit suma de 240 de milioane de euro). Capacitatea de producție a Azomureș este proiectată să ajungă la 1,8 milioane de tone anual, agricultura locală și regional reprezentând o prioritate. În următorii ani, la Azomureș sunt planificate o serie de noi investiții care să corespundă cerințelor europene din acordul Green Deal. Platforma de la Târgu Mureș devine astfel unul dintre pilonii industriei românești, o piesă important în cadrul unui lanț economic valoros pentru economia României. 

Publicat 7 Iun. 2022 Reactualizat 5 Iul. 2022 Expiră 7 Iul. 2022
Nu îți face griji, poate joburile de mai jos îți pot fi de folos
Administrare cookies 🍪

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență presonalizată.

Permite activarea pentru a beneficia de avantajele lor.

Poți administra oricând setările aici.