Observatii si comentarii

Poți adăuga un comentariu dacă accesezi CV-ul dintr-o listă de aplicanți ai unui job sau dintr-un folder.

#ID 1108055

Full Stack PHP Web Developer - PILONCE LIMITED

33 ani din , necasatorit
 

  Despre mine

www.ValentinZachia.com

 

  Experienta profesionala

Experienta pe departamente
  • Internet / e-Commerce: 11 ani si 8 luni
 
Feb 2017 - prezent
2 ani si 7 luni
Full Stack PHP Web Developer - PILONCE LIMITED
Remote (de acasă) | Internet / e-Commerce | Media / Internet
Pilonce.co.uk este o agentie din UK cu care am lucrat full remote la zece proiecte, din care sase noi (stat valabil in vara 2019 la ultima versiune a CV-ului). Pentru back-end am folosit Laravel ca framework PHP la dezvoltarea de site-uri cu zone complexe de administrare, suport pentru limbi, implementare de API-uri etc. Pentru front-end la majoritatea proiectelor am integrat implementarile primite de la echipa de front-end ceea ce a insemnat si functionalitati noi sau fix-uri. La cele mai recente proiecte noi am preluat complet si developmentul de front-end cu scopul de a creste scorurile "PageSpeed Insights". Renuntand la librarii ca Bootstrap si folosind doar cod custom in jQuery si CSS pentru UI-uri am obtinut scoruri de 100 pentru ambele audit-uri (mobile si desktop).
PHP
MySQL
JavaScript
CSS3
HTML5
Laravel
 
Oct 2013 - Aug 2016
2 ani si 11 luni
Full Stack PHP Web and Mobile Developer - Netzinkubator Software GmbH
Remote (de acasă) | Internet / e-Commerce | Media / Internet
Netzinkubator.de este o agentie din Germania (cu un sediu si in Timisoara) cu care am lucrat 100% remote la patru proiecte de lunga durata, doua afalate la aproximativ 50% development si doua proiecte noi. Colaborarea a avut si doua particularitati, aplicatiile erau in germana (sau aveau suport pentru germana), limba pe care nu o cunosc. Cea de-a doua particularitate a fost ponderea de development JavaScript care era la aproximativ 50% (comparabil cu 25% vs. 75% server-side la restul proiectelor).

Tehnic, pe langa toata dezvoltarea front-end am fost responsabil si de developmentul integral back-end (PHP cu CodeIgniter si Laravel). Pentru portalurile Web si aplicatiile de mobil am integrat si multe API-ui (servicii de plati cu cardul one-time sau recurente, Facebook, Instagram, Dropbox etc.) cu UI-uri custom. O aplicatie este de mentionat pentru complexitate avand functionalitati similare cu Facebook sau Instagram (optiuni de follow, like-uri si newsfeed-uri etc.).
PHP
MySQL
JavaScript
CSS3
HTML5
CodeIgniter
Laravel
LAMP
 
Feb 2012 - Oct 2013
1 an si 9 luni
Project Manager, Team Leader, Full Stack PHP Web Developer - Self-employed and Contract
Bucuresti | Internet / e-Commerce | Media / Internet
RBY Co. (cu sediul in Bucuresti si clienti din U.S.A.) si TECHLAB FIVE (cu sediul in Rm. Valcea si clienti in Irlanda) au fost doua startup-uri cu care am colaborat cate sase luni la dezvoltarea unor platforme similare celei de la infoGROUP. Fara alta legatura, ambele firme doreau developmentul a peste cincizeci de site-uri si inca de la inceput echipele de management anticipau ca in viitor costurile ar fi fost foarte mari daca ar fi continuat cu un approach copy/paste. Site-urile urmau sa fie host-ate pe acelasi server dar cu domenii diferite si feature-uri complexe cum ar fi plati online, zone complexe de administrare si integrare a mai multe tipuri de API-uri. Arhitectura pe care am propus-o a fost identica cu cea de la infoGROUP, cu PHP OOP si MVC separate in clase si fisiere comune si indivduale, acelasi approach cu fisierele CSS si JavaScript si symlinks pentru fisierele comune (dandu-ne optiunea de a face fix-uri si update-uri care se propagau in toate site-urile dintr-o singura locatie fizica pe server).

Am primit inca de la inceput rolul de lead developer si team leader si control complet asupra deciziilor privind dezvoltarea curenta si viitoare. Prima etapa a fost stabilizarea si securizarea site-urilor existente (RBY Co. aveau un site dezvoltat pe framework-ul PHP Yii la 60% din feature-uri; TECHLAB FIVE doua site-uri dezvoltate pe framework-ul PHP CodeIgniter la 50% feature-uri). In etapa a doua am separat codul existent in clase si fisiere comune/symlinks si individuale. Am continuat cu dezvoltarea platformei in paralel cu doua sau trei site-uri; dezvoltarea in paralele a implementarilor finale a fost un mod pragmatic de a separa tot codul necesar functionarii in cod care era comun si cod care individualiza implementarea.

Dupa atingerea 100% a developmentului arhitecturii finale si a implementarilor individuale la care lucrasem in paralel am ajutat acolo unde a fost cazul la transferul develomentului catre echipa de developeri existanta. In timpul developmentului am incercat pe cat posibil sa implic developerii cerandu-le sa dezvolte implementari aflate la doua-patru saptamani in urma, in timp ce dezvoltam platforma si implementarile mele.
PHP
MySQL
JavaScript
Ajax
XHTML
CSS3
yii
CodeIgniter
LAMP
javascript jquery
HTML CSS
 
Sep 2008 - Dec 2011
3 ani si 4 luni
Project Manager, Full Stack PHP Web Developer - infoCONSTRUCT SRL
Bucuresti | Internet / e-Commerce | Media / Internet
Ca web developer si specialist IT pentru infoCONSTRUCT SRL (companie de publicitate) rolul meu a fost de mentenanta si ulterior dezvoltare custom front si back-end pentru noua site-uri, administrare a doua aplicatii interne ERP+CRM si suport pentru retelele in doua sedii de birouri cu un total de aproximativ cincizeci de angajati.

In primele luni la infoCONSTRUCT SRL am creat pentru infoALIMENT SRL (a doua mare firma a infoGROUP) primele versiuni ale site-urilor FabricaDeCarne.ro si FabricaDeLapte.ro . Ambele site-uri au fost dezvoltate integral front si back-end fara framework-uri si au avut la baza CMS-ul demo pe care il dezvoltasem personal.

Dupa aproximativ un an fiind singurul programator si avand cerinte din ce in ce mai mari din partea clientilor celor doua firme in zona Web am convins echipa de management sa dezvoltam o platforma comuna pentru site-urile care aveau acelasi model de business. Initial platforma a fost conceputa in paralel cu dezvoltarea site-urilor infoconstruct.ro si infoaliment.ro . Tehnic platforma se baza pe conceptele OOP si MVC si urma sa foloseasca pe cat posibil structura bazelor de date existente. Pentru back-end modulele site-urilor aveau o clasa PHP de baza si o clasa specifica care sa o extinda, cea de-a doua fiind individualizata in functie de cerintele site-ului. Separand view-urile si fisiere CSS si JavaScript intr-un mod similar am reusit sa izolez proprietatile comune si individuale in clase si fisiere. Astfel am folosit symlink-uri pentru a face share fisierelor si claselor comune si unde a fost cazul am individualizat site-ul respectiv folosind fisiere specifice.

Ca un exemplu tehnic pentru concept ar fi un fisier .CSS care sa contina dimensiunile si prezent ca symlink in fiecare folder de site si un al doilea fisier .CSS care sa contina culori, nume de font-uri etc. Folosing pentru PHP, HTML, CSS si JavaScript cele doua tipuri de fisiere (comune/symlink si individuale) am putut face fix-uri si update-uri care se propagau in toate implementarile mentinand in acelasi timp cerintele specifice pentru fiecare site. In urmatoarele luni am lansat noi versiuni si feature-uri saptamanal.

Platforma a avut in prima faza un succes atat de mare incat in cel mai scurt timp infoCONSTRUCT si infoALIMENT au inclus in pachetele de servicii aparitii ale clientilor doar pe site-uri. Recordul de vizitatori unici pentru infoconstruct.ro este in continuare cel din saptamana lansarii noului site.
PHP
MySQL
JavaScript
XHTML
CSS
SEO
LAMP
 
Iun 2007 - Aug 2008
1 an si 3 luni
Full Stack PHP Web Developer - Twerq Technology
Ramnicu-Valcea | Internet / e-Commerce | Media / Internet
In perioada ultimului an de facultate am dezvoltat mai multe site-uri personale si un CMS custom. Principalul scop a fost intelegerea flow-ului necesar dezvoltarii de aplicatii complete avand deja toate cunostintele tehnice pentru front (HTML, CSS si JavaScript) si back-end (PHP si MySQL). Site-uri aveau formatul de magazine virtuale si foloseau AJAX pentru o experienta mai buna (ex. pentru a adauga produse in cosul de cumparaturi) si au fost folosite ca demo pentru lucrarea de licenta "Managementul si marketingul magazinelor virtuale" si pentru a obtine primul post de programator web full-time la infoCONSTRUCT.

Tot in aceasta perioada am colaborat remote si cu startup-ul Twerq Technology din Canada care dezvolta un motor de cautare avansat avand la baza API-urile Google, Yahoo! Search si MSN Search. Un site complet si multe module dezvoltate de mine au ajuns in productie printre care si un spell checker avansat; puteti testa o versiune beta la http://www.valentinzachia.com/demo/twerq_spellchecker/
PHP
MySQL
JavaScript
XHTML
CSS
DHTML
 

  Educatie

2004 - 2008
Facultate - Facultatea Constantin Brancoveanu
Finante - banci | Ramnicu-Valcea
 
2000 - 2004
Liceu / Școală profesională - Colegiul Economic
Matematica - informatica | Ramnicu-Valcea
 

  Abilitati

Abilitati dobandite la locurile de munca

PHP
MySQL
JavaScript
XHTML
CSS
DHTML
SEO
LAMP
Ajax
CSS3
yii
CodeIgniter
javascript jquery
HTML CSS
HTML5
Laravel
 

  Limbi straine

Engleză - Avansat
 

  Alte informatii

Permis de conducere
Categoria B
dobandit in 18 Sep 2003
 

Poti programa un interviu in viitor, cu minim o ora inainte. Il poti edita sau anula cat timp nu a inceput inca.

Aplicantul are posibilitatea de a il confirma sau de a il anula.

Daca nu a fost anulat inainte sa inceapa, ai in urma interviului 72 de ore in care sa semnalezi neprezentarea candidatului sau faptul ca interviul a fost anulat de comun acord.