Awwwards

Un demers pentru fericire-n Univers marca

Împreună ​creștem nivelul de fericire în România

​Depinde de noi să construim un mediu profesional în care împlinirea și impactul proiectelor în care suntem implicați chiar să conteze. ​Am pornit prin #HappyLaJob un manifest pentru ​fericire care devine din ce în ce mai puternic. Mai mult de 1.500.000 de oameni s-au întrebat, în ultima lună, „Sunt fericit?”. Peste 30.000 de români au completat testul #HappyLaJob și au aflat care este procentul de fericire care îi definește.

Am descoperit alături de ei ingredientele care dau măsura fericirii în carieră: pasiunea pentru ceea ce lucrăm, echilibrul dintre acasă și la serviciu, sinceritatea, transparența​ ​și ​ocaziile​ de a progresa, însumate.​ Alături de tine, putem face fiecare din acești factori din ce în ce mai importanți. ​

Cum ar fi să existe un indicator al Fericirii la Job, la care să ne putem raporta în tot ceea ce facem în viața profesională? Cum ar fi să celebrăm fericirea la job și ea să devină o rezoluție? Fii alături de noi și vom afla împreună în curând.

Tu ești happy?

Image video1

Un experiment despre fericire

Image video2

Fericit sau Nefericit?

Image video3

Ce gust are fericirea?

Image video4

Despre pasiune și alte bucurii

Află cum poți spori fericirea echipei tale și încurajează-i să facă testul #HappyLaJob

Descoperă testul

Găsește cei mai potriviți candidați pentru pozițiile deschise din compania ta

Începe căutarea

Am adunat experiențele tuturor celor care ne-au răspuns la întrebările despre fericire în 5 sfaturi practice pentru a recruta și păstra angajații mai fericiți:

Caută oameni pasionați de ceea ce fac

În timpul procesului de recrutare, este important să descoperi hobby-urile candidaților. Oamenii pasionați arată mult entuziasm atunci când vorbesc despre ce fac la muncă și în afara ei. Acestea sunt persoanele care aduc o perspectivă proaspătă și o gândire flexibilă în rolul lor din organizație.

Evaluează abilitatea candidaților de a menține un echilibru între muncă și viața personală

Întreabă candidații dacă au grijă de echilibrul dintre viața personală și job.
Oamenii care trăiesc după principiul „work hard, play hard” sunt adesea cei mai buni membri din echipe. Pentru a asigura retenția celor mai buni angajați, angajatorul trebuie să creeze un mediu în care oamenii se simt conectați cu organizația, au o experiență de muncă pozitivă - dar care face parte dintr-o viață amplă și împlinită.

Descoperă obiectivele lor de creștere profesională

Oamenii pasionați de munca lor vor să crească și să se dezvolte în carieră. Vor să devină mai buni, mai deștepți și mai fericiți. Obiectivele specifice menționate în această direcție demonstrează faptul că un candidat este orientat către evoluție, deci pregătit să aducă tot mai multă valoare în organizație.

Caută angajați onești și tratează-i la rândul tău cu transparență

Nu există o rețetă secretă pentru a recruta oameni onești - sau vreo garanție că vor fi mereu așa. Însă angajații trebuie să fie informați mereu cu privire la politicile de onestitate ale companiei și a consecințelor care sunt provocate de lipsa ei. Mai mult, angajatorul are responsabilitatea de a oferi la rândul său transparență despre starea companiei și a lucrurilor care se întâmplă înăuntrul ei.

Observă, încurajează și recompensează progresul

Odată angajați, pasionați, onești și setați pe dezvoltare, oamenii au nevoie să simtă impactul pe care îl au asupra celor din jur și asupra proiectelor la care lucrează. Pune pauză din când în când pentru a-i felicita pentru obstacole pe care le-au depășit și oferă-le mereu provocări noi. Angajații ale căror eforturi sunt apreciate vor deveni mai motivați și mai fericiți la locul de muncă.

Experiența eJobs în susținerea dinamicii forței de muncă și poziția de lider în recrutare sunt vectorii care ne definesc. Ei ne-au condus spre decizia de a lansa, prin noua campanie de brand, o întrebare aparent simplă, dar esențială și la care nu mulți oameni au curajul să își răspundă cu asumare: Ești happy? La sfârșitul zilei, ceea ce contează cu adevărat este cât de multă fericire ne aduce mediul profesional în care suntem activi. Pentru că fericirea este un bun indicator al performanței, al creativității și al succesului. Această campanie este o nouă pagină din misiunea eJobs de a fi suporter proactiv al conexiunilor bune dintre oameni și ocupațiile lor profesionale. Prin #HappyLaJob, lansăm o provocare creativă spre schimbări pozitive în carieră.

Andrei Frunză, CEO

Ține minte trei cuvinte

#HappyLaJob

Şi ca să fim siguri că eşti fericit, îți vom trimite o rețetă secretă. Unde să îți scriem?