N&D GRUP

Companie verificată
?

Echipa ejobs a verificat această companie. Activitatea declarată și detaliile de contact corespund informațiilor afișate aici.

Descrierea companiei

Certificatul de Performanta Energetica este un document tehnic cu caracter informativ, care incadreaza imobilul Dvs. (locuinţa, apartamentul, cladirea) intr-una din cele 7 clase de eficienta energetica stabilite la nivelul Uniunii Europene.

Directiva 2010/31/UE a Parlamentului European cu privire la performanța energetică a clădirilor solicită statelor membre să stabilească un sistem de certificare energetică a imobilelor.

Pornind de la caracteristicile sistemului de construcţie şi a instalaţiilor aferente, Certificatul energetic stabileşte indicative de performanţă energetică şi de mediu. Acestea oferă proprietarului şi potenţialului cumpărător sau chiriaş informaţii privind consumul real de energie, însemnând costuri lunare de întreţinere şi cheltuieli necesare pentru a optimiza performanţa energetică a clădirii.

De când este obligatoriu Certificatul Energetic?

Începând de la 1 ianuarie 2011, proprietarii sunt obligaţi să deţină certificate energetice ale clădirilor şi să le pună la dispoziţia potenţialilor cumpărători sau chiriaşi. Dacă se încheie contracte de vânzare – cumpărare şi închiriere a locuinţelor sau se doreşte reabilitarea termică a imobilului, proprietarii vor fi nevoiţi să obţină Certificatul Energetic al clădirii.

Pentru construcţiile noi, prevederea legală este valabilă din anul 2007.

Certificatul Energetic se elaborează pentru următoarele clădiri noi sau existente, care se construiesc, sunt vândute sau închiriate:

locuinţe unifamiliale
blocuri de locuinţe
birouri
clădiri de învăţământ (creşe, grădiniţe, şcoli, licee, universităţi, cămine, internate)
spitale, policlinici
hoteluri şi restaurante
săli de sport
clădiri pentru servicii de comerţ (magazine, spaţii comerciale, sedii de firme, bănci)
alte tipuri de clădiri consumatoare de energie (clădiri industriale cu regim normal de exploatare)

Pentru categoriile de clădiri care se vând sau se închiriază, certificatul trebuie realizat de către proprietar.

Pentru categoriile de clădiri care se construiesc, documentul se elaborează de către investitorul sau proprietarul imobilului. Certificatul este inclus în documentaţia dosarului de recepţie, care se realizează la terminarea lucrărilor. Documentul se păstrează la cartea tehnică a construcţiei sau la proprietar până la terminarea constructiei.

Cine întocmeşte Certificatul Energetic şi cât timp este valabil?

Certificatul Energetic al clădirii este întocmit de către auditori energetici autorizaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Certificatul Energetic este valabil 10 ani de la emiterea sa.

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi o experienta personalizata. Permite activarea acestora pentru a beneficia de avantajele lor.