• 16 Jan. 2024
  • 17 min

Model CV 2024. Descarcă aici model CV eJobs

model CV

Primul pas spre jobul pe care ți-l dorești anul acesta este un CV care să iasă din anonimat. Pentru asta, ai nevoie de un model CV 2024, acel exemplu care te îndrumă ce să scrii la fiecare categorie și ce aptitudini să pui în valoare pentru a-ți găsi mai ușor un loc de muncă. Foarte important este și aspectul general al CV-ului, să-ți placă cum arată în primul rând ție, să treacă testul tău de exigență și apoi pe cel al recrutorului. Să poată fi parcurs ușor și informațiile relevante din cariera ta să fie așezate strategic. Iată ce model de CV să urmezi în 2024, dar și cum ar trebui să-l pregătești pentru a te califica pentru interviu!

 

WhatsApp Channel

Ce este un CV?

Primul pas este să definești clar ce este CV-ul. Curriculum Vitae este o biografie scurtă care cuprinde date referitoare la experiență, abilități, studii. Ai putea să-l numești cartea ta de vizită, pe care o folosești pentru a te pune în valoare în fața angajatorilor. Practic este povestea care vorbește despre tine, despre istoricul tău profesional și despre abilitățile și realizările tale. Aici ar trebui să evidențiezi de ce ești cea mai bună persoană pentru un job. Toate aceste informații trebuie structurate într-o formă, într-un model de CV.

 

Vreau sa completez un CV online. Descarcă aici Modele CV online:

 

Model CV romana Word

 

Descarcă aici CV eJobs română

 

Model CV engleza Word

 

Descarcă aici CV eJobs engleză

 

Model CV completat

Model CV - eJobs

Model CV eJobs.ro

Model CV obisnuit –  Sofer

 

Model CV obisnuit Download

 

Model CV completat aptitudini – Asistent medical

 

Model CV completat aptitudini

 

 

Model CV angajare simplu

 

Descarcă Model CV Simplu

 

Model CV download – Student Fara Experienta

 

Descarcă Model CV Student Fara Experienta

 

Află oferta de locuri de munca Bucuresti pentru candidații fără experiență.

 

Model CV 

Alege în primul rând un model de CV care să te ajute să transmiți informația pe care ți-o dorești, dar care să fie bine structurat și ușor de completat. Modelul de CV oferit de eJobs.ro este recunoscut de recrutori pentru relevanță, simplitate și eficiență. CV-ul corespunde cerințelor miilor de companii care recrutează pe eJobs.ro, iar pentru ca acesta să fie relevant este important să-l actualizezi și să-l completezi cu toate informațiile care se potrivesc descrierii jobului la care aplici.

 

Actualizează CV-ul cu experiența cea mai recentă! Nu contează că ești de o lună la un job sau că ești în perioada de probă. (Victoria Brulea, Senior Consultant )

 

model de CV

 

Fotografia din model CV

Alege o fotografie recentă, tip portret. Este foarte important ca atunci când faci această fotografie să ai și o vestimentație office-casual și să alegi un fundal într-o culoare neutră. Toate aceste aspecte te ajută să faci o impresie bună și să arăți profesionalism încă de la prima privire asupra CV-ului tău. Evită pozele din timpul liber, pozele alături de copii sau cele de la evenimente în familie care transmit că nu iei în serios aplicarea la un job și, implicit, ceea ce vei face la jobul respectiv.

 

model CV

Model CV

 

Nume, funcție și date de contact

Prima parte a CV-ului trebuie să conțină numele tău, poziția ta actuală și datele de contact. Evită să dai CV-ului tău titlul de Curriculum Vitae. Numele tău este titlul cel mai potrivit. Când vine vorba de datele tale de contact, adresa de e-mail și numărul de telefon sunt esențiale. Dacă dorești, poți include și un link către site-ul tău de prezentare, dar numai dacă aceste este actualizat. 


Despre mine/Obiectivul profesional

Deschide CV-ul cu un obiectiv profesional, acea poveste scurtă despre tine. Este paragraful în care prezinți în câteva cuvinte experiența ta, realizările tale notabile care consideri că te califică pentru noul job și planurile tale în carieră. Cel mai important este să adaptezi acest obiectiv profesional de fiecare dată când aplici la un job și să specifici anumite calități care te pot califica pentru un job. Ca să-ți fie mai ușor și ca să te încadrezi în 2-3 propoziții, poți răspunde la următoarele întrebări:

 

    • Cine ești? (de ex: pasionat de marketing)
    • Ce poți să oferi companiei? (cu peste 7 ani experiență în gestionarea campaniilor pentru brand-uri internaționale)
    • Care sunt planurile tale în carieră? (în căutarea unui job care să-mi ofere ocazia de a coordona un departament de marketing)
model CV

Model CV

Experiență profesională. Model CV

Menționează joburile pe care le-ai avut până acum în ordine invers cronologică, de la cel mai recent job la job-ul din trecut pe care îl consideri relevant pentru locul de muncă la care aplici.

La fiecare job specifică funcția, compania, perioada în care ai lucrat acolo și, de preferat, o frază care să explice rolul tău, mai ales dacă a fost unul specific. Punctează apoi responsabilitățile-cheie, realizările și susține fiecare realizare cu cifre. 

Ca să fii relevant alege joburile care au legătură cu locul de muncă la care aplici, iar dacă ai experiență de mulți ani, poți reduce detaliile despre rolurile vechi sau irelevante, punctând doar funcția ocupată.

 

Educație. Model CV

La fel ca în cazul experienței, și educația trebuie menționată în ordine invers cronologică, de la cele mai recente studii la cele mai îndepărtate în timp. Include numele instituțiilor de învățământ, diplomele și calificările pe care le-ai obținut. Dacă ești la începutul carierei, merită să precizezi cele mai importante cursuri pe care le-ai făcut sau proiecte la care ai lucrat și rezultatele pe care le-ai avut. Dacă ești senior și ai multe calificări îți recomandăm să le precizezi astfel: Calificarea – Instituția de învățământ – anul.

Ai grijă ca din CV-ul tău să reiasă că ești implicat să înveți continuu. E mai puțin relevant ce curs ai făcut acum zece ani!

 

CV - limbi straine

Limbi străine. Model CV

Înainte de a menționa o limbă străină în CV, gândește-te când a fost ultima dată când ai vorbit acea limbă. Dacă a fost în școala generală și de atunci nu ai mai exersat, e bine să nu o incluzi în CV-ul tău. În cazul în care nu știi care ți-e nivelul, pune-ți următoarea întrebare: Aș putea să călătoresc într-o țară în care se vorbește numai această limbă și să port o conversație fluentă fără niciun fel de ajutor? Dacă răspunsul e Da, atunci oferă context. Cât de bine știi limba respectivă în funcție de trei criterii:

 

  • Vorbit. Abilitatea de a vorbi o limbă este cea mai importantă. De exemplu, dacă poți vorbi bine limba engleză, angajatorul știe că îți poate da un job în țările în care se vorbește această limbă sau într-o echipă internațională.
  • Scris. Să scrii bine într-o limbă străină înseamnă să fii cu un pas mai departe de a o vorbi bine. Este partea mai dificilă, pentru că trebuie să cunoști gramatica și topica.
  • Citit. Abilitatea ta de citi bine într-o limbă străină spune ceva despre nivelul tău de înțelegere a acestei limbi.

Există niveluri diferite de cunoaștere a unei limbi străine:

  • începător
  • mediu
  • avansat

 

 

abilitati CV

 

Abilități. Model CV

Ideal este să menționezi 4-6 abilități care au legătură cu jobul pentru care aplici. Iar cel mai bun loc de unde te poți inspira este chiar descrierea postului. Alege cu grijă abilitățile pentru că este important să ai și realizări care să le susțină. În cazul în care nu ai chiar abilitățile menționate de angajator, alege unele similare, dar care să se potrivească cu ceea ce ai făcut tu. Scopul este să îi arăți angajatorului că ești persoana potrivită pentru job cu abilitățile, calificările și experiența necesare. Noi te sfătuim să profiți din plin de această rubrică din CV-ul tău pentru că aici poți pune în valoare ceea ce știi să faci, iar structura și design-ul acestei rubrici te ajută să le evidențiezi.


Exemple de abilități profesionale (hard skills):

– competențe digitale (de ex.: Excel, Power Point)

– management de proiect

– SEO

– Analytics

– social media

– design

– digital marketing

 

Exemple de abilități soft (soft skills):

– inteligență emoțională

– ascultare activă

– orientare spre clienți

– empatie

– gândire critică

– flexibilitate

– adaptabilitate

– reziliență

– comunicare

– putere de negociere

– managementul oamenilor

 

Te poți juca cu CV-ul astfel încât să scoți în față ce a fost mai important pentru tine și pentru următorul job. (Marga Radu, Head of Sales/Solutions/TA/Outsourcing/Outstaffing The Adecco Group).

 

Alte informații: interese, hooby-uri, proiecte

Include aici hobby-urile și activitățile pe care le faci ca să le susții (de ex: muzică, teatru, pictură), proiectele de voluntariat și cărțile pe care le-ai scris sau ai fost colaborator. Astfel de informații nu fac decât să susțină povestea ta și să arate că ești o persoană dedicată.
Ține minte că aceste detalii merită incluse doar dacă le consideri relevante pentru jobul la care aplici, nu ca să ai un CV-ul care să se încadreze într-un anumit număr de pagini. Iar pentru ca CV-ul tău să arate profesionist, îți recomandăm să faci distincția între interese și hobby-uri. Poți spune că ești interesat de sport, de jocuri, de statistică, de baschet. Dar dacă joci baschet sau te uiți la meciuri de baschet, atunci ai un hobby.


Când ar trebui să-ți adaugi hobby-urile în CV?

Să luăm exemplul de mai sus: baschetul. În ce situații ar trebui să-l incluzi în CV-ul tău? Evident că ar trebui să îl menționezi dacă aplici pentru un job la o echipă de baschet. Hobby-ul acesta poate fi important și dacă aplici pentru un job care implică muncă în echipă. Este evident că aduci valoare și te diferențiezi de ceilalți candidați dacă menționezi de cât timp joci baschet, la ce meciuri ai participat. Păstrează explicația într-o propoziție și încearcă să fii cât mai specific: „Baschet – Joc de 5 ani în echipa națională de juniori și am participat la 5 competiții internaționale.”

Exemple de hobby-uri pe care să le incluzi în CV:

Sporturile de rezistență: înot, ciclism, alergat la maratoane;

Hobby-urile creative: pictură, muzică;

Blogging-ul arată că ai abilități pentru joburi în marketing sau jurnalism;

Călătoriile arată că ai abilități și cunoștințe pentru un job care presupune interacțiune cu numeroși clienți străini sau călătorii în scop de afaceri;

Lectura arată focus și background cultural, necesare pentru orice job;

Sporturile de echipă pe care le practici: fotbal, volei, baschet demonstrează spiritul tău de echipă;

Jocurile de strategie cum ar fi șahul, esențiale în project management, vânzări;

Yoga arată că ești o persoană calmă și ai control asupra acțiunilor tale.

 

Ce ar trebui să adaugi în CV pentru a fi relevant

 

În ultimii 4 ani a fost nevoie să te adaptezi contextului dificil și deprinzi într-un timp scurt abilități digitale și abilități umane. Acestea dau un plus CV-ului tău în 2024 pentru că piața locurilor de muncă rămâne competitivă în noul an. Prin urmare, recrutorii se vor uita după oameni cu o anumită specializare care au rezultate menționate în CV. Dar, mai mult decât atât va conta atitudinea ta și felul în care ești tu, ca om. Iată câteva îndrumări din partea profesioniștilor în resurse umane pentru a a crea un CV convingător pentru jobul pe care ți-l dorești:

 

  1. Începe cu un obiectiv în carieră, bine definit în secțiunea Despre mine. Angajatorii vor să vadă încă de la începutul CV-ului că știi ceea ce-ți dorești în plan profesional, că ai o direcție bine definită. Poți fi sincer și să menționezi că nu ai experiență pentru jobul la care aplici, dar îți dorești să înveți și să-ți pui în valoare anumite abilități deprinse la alte joburi. Dacă ai mai mult de cinci ani de experiență, în obiectiv ar trebui să oferi pe scurt și un rezumat al experienței și realizărilor tale care te califică pentru jobul la care aplici.
  2. Menționează  „victoriile în carieră” care nu trebuie să fie spectaculoase, ci exemple concrete despre ceea ce ai făcut pentru a te adapta, pentru a crește profesional și pentru a-ți menține performanța în momente poate dificile pentru business. Dau bine la CV exemplele în care ai făcut mai mult cu mai puține resurse, în care ți-ai depășit targetul, ai adaptat serviciile la comportamentul în schimbare al clienților, ai coordonat de la distanță echipe sau ți-ai folosit inteligența emoțională pentru a gestiona relațiile cu echipa, clienții. O altă situație  este cea în care poate ți-ai pierdut jobul și, în perioada cât ai căutat un alt job, ai investit în tine, în deprinderea unor abilități, în cursuri de formare. Menționează acele activități/task-uri  pe care nu ai crezut niciodată că le vei face, dar cu toate acestea le-ai îndeplinit cu succes în pandemie. Preocuparea ta pentru a ajuta și implicarea, indiferent de condiții,  dau valoare CV-ului tău.
  3. Prezintă rezultatele muncii tale, în cifre. Rezultatele tangibile arată recrutorului că angajarea ta poate fi o investiție bună. Poți folosi sume, procente, iar acestea ar trebui să fie legate de cerințele postului și să arate impactul tău pozitiv în business.
  4. Insistă pe abilitățile soft care fac referire la personalitatea ta. Abilități precum adaptarea, răbdarea, empatia, dorința de a învăța și de a crește profesional, auto-motivația, leadershipul sunt apreciate în timpuri economice incerte. Arătând personalitatea și inteligența emoțională prin CV-ul tău, arăți recrutorului că îți poți folosi aceste abilități și în lucrul cu ai tăi colegi sau clienți. Menționează abilitățile cât mai la început în CV, chiar în secțiunea Despre mine unde poți spune cum poți folosi skill-urile  tale pentru a aduce rezultate la jobul dorit. De asemenea, în secțiunea Experiență oferă exemple de situații în care ai deprins anumite abilități sau în care te-ai folosit de anumite abilități pentru a obține rezultate. Dacă vrei să schimbi domeniul de activitate, insistă asupra abilităților transferabile. Ele sunt o dovadă a faptului că vei fi flexibil și pregătit pentru schimbarea majoră din carieră. Încearcă pe cât posibil să nu te rezumi doar la menționarea skill-urilor, ci la demonstrarea lor.

     91% dintre profesioniști consideră că abilitățile soft sunt importante. Abilitățile asociate cu trăsăturile sau personalitatea ta sunt pentru ei  la fel de importante ca abilitățile hard. 16% dintre profesioniști consideră că  abilitățile soft sunt chiar mai importante decât abiitățile hard. (studiu LinkedIn 2019).

  5. Acordă atenție felului în care arată CV-ul tău. Recrutorii primesc poate sute de CV-uri într-o zi, iar CV-ul tău se va bucura de mai multă atenție dacă poate fi parcurs ușor și dacă este realizat într-un mod profesionist. Asigură-te că fiecare frază nu are mai mult de două rânduri. Evită pe cât posibil să încarci pagina cu toate responsabilitățile și cu toate joburile din trecut dacă acestea nu sunt relevante pentru jobul la care aplici. Într-un cuvânt: simplitatea ar trebui să definească CV-ul tău.
  6. Păstrează-l scurt, relavant și la obiect. Poți economisi timpul angajatorului selectârnd acele informații din cariera semnificative pentru jobul la care aplici , pe care le poți transmite pe scurt, folosind verbe de acțiune.
  7. Folosește cuvinte simple (ușor de înțeles) și cuvinte cheie (prezente în descrierea jobului). Acestea, alături de verbele de acțiune, vor contribui la parcurgea mai ușoară a CV-ului tău și-ți vor arăta entuziasmul pentru jobul la care aplici.
  8. Include link-uri către site-ul personal (doar dacă acesta abordează subiecte care îți arată expertiza într-un domeniu sau anumite pasiuni care îți pot fi sursă de inspirație și la job), link către portofoliu, link către profilul de LinkedIn. Vor da un plus CV-ului tău, arătând preocuparea ta pentru a te dezvolta și pentru a-ți crea  imagine profesională.

Trenduri în CV pentru 2024

Conform unui studiu Dell, Emerging Technologies’ Impact on society & Work in 2030, până la 85% dintre locurile de muncă care vor exista în 2030 nu sunt implementate în prezent, prin urmare companiile trebuie să parieze pe oameni care se pot adapta și învăța. Pentru a convinge că ești un candidat care se poate adapta ușor schimbărilor din mediul de lucru și schimbărilor din tehnologie, iată ce ar trebui să bifezi în CV: 

  • Abilitățile sunt mai mult decât importante și prezentarea acestora la începutul CV-ului, chiar în rubrica Despre mine, te poate ajuta să te califici pentru jobul dorit. Pentru a prezenta abilitățile tale, folosește același limbaj ca recrutorul, menționând în CV-ul tău cuvintele-cheie din anunțul jobului, în măsura în care aceastea se potrivesc cu experiența ta.Potrivit unui studiu SHRM, profesioniștii în resurse umane menționează lipsa abilităților soft ca principala cauză a dificultăților în recrutare. LiveCareer a constatat că există o nepotrivire semnificativă între cerințele enumerate în anunțurile de joburi și cele enumerate în CV-urile candidaților. Anunțurile de joburi conțin, în medie, 21,8 abilități, în timp ce CV-urile listează doar o medie de 13 competențe. De aceea e important să citești cu atenție anunțurile, pentru a descoperi abilitățile necesare jobului pe care ți-l dorești și apoi să adaugi acele abilități în CV-ul tău, pentru a-ți spori șansele de a face o schimbare dorită în carieră.
  • Adaptează CV-ul jobului la care aplici. Recrutorii vor să vadă din start potrivirea ta cu jobul la care aplici, timpul lor pentru a crea conexiuni sau legături între informații fiind limitat. De aceea, ar trebui ca CV-ul tău să fie actualizat cu acele informații care se potrivesc rolului pe care ți-l dorești.

    „CV-ul tău ar trebui să fie scris pentru viitor – pentru poziția pe care vrei să o obții. Pentru a face asta, trebuie să te concentrezi pe trei lucruri: branding personal, un factor wow și realizări cuantificabile. Combinarea acestora face o primă impresie puternică, care te ajută să te evidențiezi de ceilalți candidați”,
    spune Jessica Hernandez, președintele Great Resumes Fast, o companie de servicii de redactare a CV-urilor din Florida.
  • Brandingul personal este povestea calificărilor și succeselor tale. Arată pasiunea tale, personalitatea, stilul de muncă/leadership și alți identificatori unici. Începe CV-ul cu o propunere de valoare care să atragă angajatorul. Această declarație trebuie să fie clară, concisă și să rezoneze cu așteptările angajatorului.
  • Factorul Wow se referă la acele informații impresionante și valoroase despre tine care te diferențiază de ceilalți candidați. Spune recrutorului ce ai făcut, nu pentru ce ai fost responsabil.
  • Vrei să captezi imediat atenția managerului de angajare? Atunci mizează pe rezultate și pe verbe puternice. Evită să-ți prezinți realizările astfel: „Am fost responsabil ne negocierea contractelor pe partea de achiziții”. În schimb, poți alege un stil mai dinamic: „Am scăzut costurile cu 22% după negocierea contractelor pe partea de achiziții”. Cifrele, procentele, detaliile despre creșterea veniturilor sau scăderea costurilor sunt importante deoarece arată angajatorilor valoarea pe care o poți oferi companiei lor.„La un nivel înalt, oamenii ar trebui să-și orienteze CV-urile către rezultate, mai degrabă decât să enumere abilitățile sau educația”, a spus Kelli Marinelli, People Strategy Consultant for SolveHR. „Cel mai bun mod de a scrie CV-ul tău este să te asiguri că vorbește despre ceea ce poți face, precum și despre rezultatele pe care le-ai obținut”, adaugă aceasta.

 

Checklist pentru CV în 2024

  • Adaptează-l jobului la care aplici
  • Prezintă abilitățile hard și soft
  • Folosește verbe de acțiune și realizări cuantificabile
  • Prezintă personalitatea și inteligența ta emoțională, punând accent pe flexibilitate, pe dorința de a învăța, de a te dezvolta (poți menționa hobby-urile)
  • Păstrează-l scurt, maximum 2 pagini
  • Publică informațiile din CV și pe conturile tale de social media, creând astfel o concordanță și o imagine bună din punct de vedere profesional
  • Citește-l pentru a evita greșelile frecvente (de ortografie, gramatică) și analizează dacă adresa de e-mail și fotografia sunt potrivite

 

De ce aspecte să mai ții cont în CV în 2024

 

Creează CV-ul cu accent pe competențe

Evoluția tehnologică rapidă a dus la o creștere a decalajului de competențe digitale pe piața muncii. Drept urmare, angajatorii își schimbă strategiile de recrutare. Se concentrează mai mult pe seturile de abilități, căutând activ candidați cu abilitățile hard și soft necesare pentru succesul pe termen lung într-un rol. Candidații care își folosesc CV-urile pentru a-și demonstra eficient abilitățile vor avea un avantaj față de ceilalți care concurează pentru aceeași poziție.

 

Prezența ta online contează

Pentru a vă îmbunătăți șansele de a fi angajat, folosește social media pentru a te prezenta din punct de vedere profesional. Potrivit unui articol de pe LinkedIn:

  • 84% dintre angajatori folosesc rețelele sociale pentru recrutare
  • 43% dintre angajatori fac verificări ale candidaților cu ajutorul profilurilor lor de pe rețelele sociale
  • 58% dintre angajatori folosesc informațiile găsite pe profilurile candidaților pentru valida calificările pentru o poziție

Începe prin a renunța la informațiile și fotografiile care nu te reprezintă profesional și creează-ți obiceiul de a posta periodic informații care arată competențele și cunoștințele tale într-un anumit domeniu, în care îți dorești să te și angajezi.

 

Portofoliul 

O altă parte importantă a unei prezențe profesionale online este un site sau un portofoliu. Pentru locurile de muncă din industriile creative, crearea unui portofoliu online este o modalitate eficientă de a-ți prezenta abilitățile potențialilor angajatori. Include un link către site-ul sau portofoliul tău în CV, precum și în descrierea ta de pe conturile social media.


Spiritul antreprenorial este tot mai apreciat

Schimbările din ultimii ani din piața muncii au dus la o creștere a activităților independente, oamenii s-au reorientat profesional, au dat curs unor pasiuni și au deprins noi abilități. Prin urmare, angajatorii văd multe dintre aceste tipuri de experiențe în CV-uri. Având în vedere că apreciază mai mult decât oricând învățarea și dezvoltarea, abilitățile autodidacte sunt experiențe foarte valoroase de inclus într-un CV.

Menționează munca independentă care a devenit jobul tău sau pe care ai făcut-o în timpul liber în secțiunea Experiență din CV, așa cum ai enumera experiența pentru orice altă poziție. Angajatorii vor fi impresionați de adaptabilitatea, inițiativa și spiritul tău antreprenorial.

 

CV-ul video te ajută să te diferențiezi

În comparație cu CV-ul scris, CV-ul video îți permite să-ți prezinți abilitățile și personalitatea într-un mod mai convingător și să ajungi pe lista scurtă a candidaților. Conform European Business Review, în 2021, 60% dintre recrutori au folosit CV-uri video pentru angajare și încă 22% se gândeau să-l folosească în viitor. iar dacă jobul tău necesită abilități excelente de comunicare și prezentare, un CV video este cu atât mai necesar. Uploadează-l pe YouTube sau pe site-ul personal și apoi inserează link-ul în CV-ul tău scris!

 

Ce informații menționezi în CV, în funcție de nivelul de experiență

Indiferent dacă ești la începutul carierei sau ai o experiență de 5-10 sau 15 ani, segmentează-ți CV-ul în așa fel încât să cuprindă informațiile cele mai relevante în partea de sus. Iată un model de CV pentru fiecare nivel de carieră.

 

CV pentru entry level

  • Un obiectiv profesional în care să specifici că îți dorești să-ți începi cariera, că ești deschis spre învățare și ce valoare poți aduce companiei (prin studiile, cursurile urmate).

    Menționează:
  • realizările pe care le-ai avut până acum chiar dacă sunt puține
  • cursurile de la facultate relevante pentru jobul la care aplici
  • rezultatele din mediul academic
  • proiectele de voluntariat în care te-ai implicat
  • activitatea în organizații studențești
  • internship-uri
  • practică
  • programe de tipul Work & Travel

 

CV pentru nivel mediu de carieră

Menționează competențele pe specialitatea ta, de preferat între 5 și 7 competențe. La structura cronologică începe cu cel mai recent job și enumeră maxim 5 competențe dobândite și realizările. De exemplu, în vânzări aplici pentru un job de sales director. Ai fost înainte sales director la o altă companie. Specifică principalele realizări, ce venituri ai realizat personal sau cu echipa pe care ai coordonat-o. Te poți inspira și din evaluările pe care le ai la job, indicatorii de performanță de acolo și modul în care i-ai atins sunt importanți și merită menționați în CV.

 

model de CV

Model CV

CV pentru 15-20 de ani de experiență

Ideal ar fi să menționezi în CV joburile din ultimii 10 ani, însă cu accent pe joburile cele mai recente, pe competențele dobândite și realizările pe care le-ai avut. La cele mai îndepărtate locuri de muncă pe care le-ai avut, precizează doar funcția, compania, perioada. În situația în care ai avut 10 joburi în 10 ani, e bine să le menționezi. Angajatorii apreciază corectitudinea și chiar punctează că nu ai cum să dai greș dacă ești sincer.

ce sa faci in CV

Model CV

Ce să faci în CV. Model CV

  • Trimite CV-ul în limba în care e scris anunțul jobului! Astfel arăți încă de la început că te potrivești cerințelor jobului!
  • Prezintă joburile relevante pentru locul de muncă la care aplici!
  • Folosește cuvinte cheie astfel încât CV-ul tău să fie mai ușor de identificat, mai ales când recrutorii folosesc sisteme automate de scanare a CV-urilor!
  • Corelează datele joburilor astfel încât să arăți că ai trecut de la un loc de muncă la altul!
  • Arată cum ai evoluat în cadrul unei companii, ce responsabilități ai primit și ce realizări ai avut!
  • Susține realizările cu cifre!
  • Găsește modalități prin care să-ți pliezi CV-ul pe un job chiar dacă nu ai experiența menționată! Abilitățile te ajută în acest caz.
  • Corectează CV-ul! Indiferent de domeniul și jobul la care aplici, nu există scuză când vine vorba de greșeli gramaticale, de punctuație, typo-uri.
  • Asigură-te că este scris corect într-o limbă străină și că tu vorbești întocmai acea limbă. Este neplăcut ca recrutorul să descopere că un CV bine scris nu este susținut de o prezentare pe măsură!
  • Fii sincer înainte de toate! Toate informațiile pe care le menționezi în CV trebuie să fie adevărate și ușor de probat.

 

Ce să nu faci  

  • Evită detaliile personale precum:
    – adresa de domiciliu
    – statutul marital
    – religia
    – referințele
    – motivele pentru care ai plecat de la fostul job
  • Nu te teme că nu ai suficientă experiență pentru un job! Menționează proiectele, cursurile, calificările pe care le-ai urmat. Angajatorii sunt tot mai interesați să angajeze oameni cu atitudinea potrivită pe care să-i formeze.
  • Nu oferi informații confidențiale cum ar fi date din companie! Cel mai simplu este să urmezi regula cotidianului New York Times: dacă nu ți-ar plăcea ca informația să apară pe prima pagină a unei publicații alături de numele tău, atunci evită să o menționezi!
  • Nu exagera cu detalierea cursurilor din facultate când ai 5 ani de experiență profesională!
  • Nu încerca să acoperi perioadele în care nu ai lucrat! Fii sincer când e vorba de mai mult de 6 luni în care nu ai lucrat și precizează motivul: călătorii, o situație medicală, proiecte de freelancing, concediu de creștere copil.
  • Nu folosi clișee sau jargon! Evită cuvinte precum: „muncitor”, „spirit de echipă”, „orientat către detalii”, dar și cuvinte prea specifice jobului pe care îl ai. Gândește-te că CV-ul tău trebuie să fie ușor de înțeles de oricine, fără a avea studii de specialitate!
  • Evită frazele care încep cu negație, precum „Nu am experiență” și cele care au conotație negativă, precum: Am atins obiectivele agresive de marketing
  • Nu trimite CV-ul în format doc.!  De cele mai multe ori versiunile de Word nu corespund și aspectul CV-ului se poate modifica când recrutorul îl deschide. Așa că formatul PDF (pe care îl poți downloada și din contul tău de candidat de pe eJobs.ro) îți dă siguranța că CV-ul va fi văzut așa cum l-ai editat.
CV

Cere recrutorilor un model CV!

Model CV 2024. Ce spun recrutorii

Am vorbit despre cum trebuie să arate un model de CV-ul cu Victoria Brulea, Senior Consultant și cu Marga Radu, Head for AMR Services (Adecco Mass Recruitment, Sourcing & Screening, Recruiter on Demand) la The Adecco Group. Iată 10 sfaturi pe care le-am reținut și care îți pot fi de folos:

  1. Structurează, oferă relevanță și personalizează CV-ul!
  2. Ai grijă să fie corect scris din punct de vedere gramatical și ortografic!
  3. Folosește verbe de acțiune! Înlocuiește: am fost responsabil de…  cu: „am obținut”, „am negociat”, „am realizat”.
  4. Personalizează obiectivul profesional în funcție de jobul la care aplici!
  5. Fii onest în informațiile pe care le transmiți!
  6. Fii tu autorul CV-ului tău și arată la interviu că știi informațiile pe care le-ai scris. Nimic nu e mai neplăcut decât să-ți corectezi CV-ul la interviu!
  7. Folosește o singură limbă în CV. De cele mai multe ori, recrutorii întâlnesc CV-uri în română care conțin multe cuvinte în engleză.
  8. Gândește CV-ul în funcție de nivelul tău de senioritate! Arată competențele tale care să reflecte acest nivel de senioritate!
  9. Trimite CV-ul de pe o adresă de e-mail serioasă. Poți alege acest model: prenume.nume@gmail.com
  10. Cere suport în redactarea CV-ului astfel încât să-ți crești șansele de a te angaja! eJobs.ro chiar a lansat o linie telefonică gratuită, 021 9124, unde un coleg discută cu tine la telefon și pe baza datelor pe care i le oferi îți face CV-ul.

Poți merge foarte departe cu creativitatea. De exemplu, dacă aplici pentru o poziție în marketing poți să te joci cu CV-ul. Dacă aplici pentru o poziție în domeniul financiar, atunci trebuie să fii foarte precis și cu date corecte. Poți să fii inventiv, însă cuvântul cheie în CV rămâne personalizat în funcție de jobul la care aplici. Nu poți să aplici cu același CV pentru toate pozițiile de care ești interesat. (Victoria Brulea, Senior Consultant )

 

Câteva aspecte care țin de aspect și design:

Păstrează CV-ul în 1-2 pagini!

Alege cele mai relevante informații și păstrează CV-ul scurt și succint. Ca să fie atractiv și ușor de parcurs de recrutori, e bine să-l încadrezi în 2 pagini și să ai la îndemână și o formă detaliată pe care o poți trimite recrutorului la cerere.

Asigură-te că e ușor de scanat!

Ia în calcul că recrutorii au de scanat sute de CV-uri pe zi. Acesta este job-ul lor. Prin urmare, cea mai bună strategie este să le ușurezi munca și implicit să-ți ușurezi și munca ta în găsirea unui job. Alege să menționezi informațiile despre tine folosind linii la începutul fiecărei fraze și spații între paragrafe. Când acorzi atenție acestor detalii ajuți recrutorii să înțeleagă care sunt specializările tale, precum și realizările.

 

Editează fotografia de fundal!

Dacă îți dorești să dai o notă personală CV-ului eJobs, poți da Schimbă imaginea de fundal (opțiune situată în partea dreaptă lângă datele de contact). Acolo ai de ales dintre pozele din galerie sau poți uploada tu o imagine de fundal care consideri că te reprezintă, poate e chiar una creată și personalizată de tine.

 

Concluzii despre model CV 2024

Așa cum îți povesteam într-un articol precedent, locurile de muncă nu vin la tine, este important ca în 2024 să vii tu spre ele, să te diferențiezi. Să personalizezi CV-ul prin informațiile transmise. Să arăți că ești implicat și  poți aduce valoare unei companii. Pentru aceasta alege un model CV 2024 ușor de completat și pliază de fiecare dată experiența ta pe cerințele jobului!

Reține pentru 2024!

Fii curajos, pregătește-te, aplică și cere sfatul unde ai nevoie!
(Marga Radu, Head for AMR Services la The Adecco Group
.

 

Surse: https://www.youtube.com/watch?v=Nn7iHLYVbV8&t=2s

https://help.ejobs.ro/hc/ro/articles/360000744385-Cum-%C3%AEmi-completez-CV-ul

 

Ți-a plăcut articolul despre Model CV 2024? Citește pe aceeași temă:

Scrisoarea de intenție. Tot ce trebuie să știi pentru a o realiza

Ghid complet pentru o reconversie profesionala ca la carte

Învață programare rapid și găsește-ți un job în IT

5 actualizări pe care le poți face rapid în CV

CV Europass – tot ce trebuie să știi

A fost util articolul? 298
CVmodel cv
  • AvatarCOTET STEFAN zice

    Bună dimineața.Este o ora prea matinală dar am lucrat schimbul 2.Este un model de CV foarte excelent si vreau să-mi actualizez CV-UL meu in limba engleza.Vorbesc limba engleza mediu si lucrez in Rotterdam si vreau sa-mi gasesc un loc de munca mai bine plătit.

  • AvatarRepede Gabriela zice

    Buna ziua ma numesc Repede Gabriela Lucia si imi caut de munca am lucrat ca cameristă 2 stagiuni si am fost plătită prost dar 4 ore pe zi am fost platita pe bustapaga stiu cum se munceste de dimineata dela 7 pînă la 3 după masă dela 5 la 9 si numi se pare normal sa nu fim platiti caut de munca nr de telefon 0751387671

  • AvatarMerticariu Mircea Ioan zice

    Bună ziua,sânt sudor Tig, MMA și dețin o întreprindere individuală, doresc o colaborare cu o firmă ce se ocupă cu suduri în inox (și aseptică)în industria alimentară. Nr. tel. 0745053426

  • AvatarNacu Ramona mihaela zice

    Loc de munca

  • AvatarDany zice

    Da, utile si detaliate informatiile din articol insa pretabile mai mult la posturi de conducere unde cutumele sunt prestabilite si salariile grase. Cred totusi ca pentru un post in vanzari sau productie e prea mult un CV asa cochet, prea mult fata de salariul propus.

    Pare ca te duci “gata” cu painea taiata si mustarul in mana la magazinul de mezeluri si logic ca vanzatorul va deduce ca e vorba de …foame, zic asta ca nu e chiar ok fata de salariile propuse.
    Oricum indiferent de situatie e bine sa sti sa nu-ti sabotezi singur sansele si d’asta sunt de apreciat informatiile din articol, felicitari !

  • AvatarLadaru Cristina zice

    Buna ziua numele meu este Ladaru Cristina am 23 de ani sunt din Techirghiol judetul Constanta sunt o fire foarte sociabila nu am mai lucrat dar incerc sa nu va dezamăgesc

    • AvatarFarcas Amalia zice

      Buna ziua numele meu este Amalia Farcas am 24de ani sunt din bogdana jud salaj am lucrat in strainatate in agricultura si in restaurant. In romania am lucrat intrun magazin de alimente ca vânzatoare doua luni. Sunt o persoana responsabila si sociabila. Nr de contact 0765 790 606

  • AvatarLăcătușu Ana zice

    Vreau sa muncesc la fabrica Kobar

  • AvatarLăcătușu Ana zice

    La fabrica din Vaduri

    • AvatarPetre Stoica zice

      Bună ziua,,
      Mă numesc Petre Stoica și aș dori să mă ajutați să mi fac un c.v.pentru a putea fi trimis la o firmă unde vreau să mă angajez..
      ,,Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor și răspuns…

      • Bună, Petre,

        Te rugăm să suni la 021 9124, de la luni până vineri între orele 9 și 17.00 și colegii te vor ajuta să-ți faci CV-ul.

  • AvatarLăcătușu Ana zice

    Sunt muncitor necalificat

  • AvatarLăcătușu Ana zice

    Mă numesc Ana .am 45 de ani .Am lucrat in hotelier .,sunt o buna muncitoare .

  • AvatarLăcătușu Ana zice

    Nr meu de telefon .este 0741643412
    Vă rog vreau sa muncesc .mor de foame

  • AvatarDobre Mirel zice

    Buna ziua ma numesc Dobre Mirel, am 28 de ani sunt din Budesti , judetul Calarasi, am lucrat in strainatate in agriculcura, in romania ca sofer categoria B , si ca stivuitorist, am permis de stivuitorist, as vrea un loc de munca ca stivuitorist sau ca sofer cu salariu bun, sunt o persoana la responsabila, sociabil. Nr de contact 0765387707

  • AvatarCaciora zice

    Forte bun

  • AvatarPopa Vasile zice

    Aș vrea să emigrez în Canada definitiv,caut un loc de muncă ca zugrav sau fainațar. Am lucrat mai mult timp în privat,am experientă în meseriile la care optez!problema este cu limba engleză,înțeleg și vorbesc conventional!vă mulțumesc!

  • AvatarAndreeea mariana zice

    Buna ziua ma numesc Andreea si caut de munca am lucrat la un spital de recuperare dar am rămas gara servici caut post de infirmiera

  • AvatarAmariutei Sergiu zice

    Buna ziua.Ma numesc Sergiu si caut un loc de munca in Onesti, jud.Bacau, ca barman/ospatar.Am mai lucrat in acest domeniu.

    • Bună, Sergiu,

      Acestea sunt locurile de muncă disponibile pentru Onești, în Alimentație/HoReCa: https://www.ejobs.ro/locuri-de-munca/onesti/alimentatie–horeca/
      Poți suna la 0219124 și consilierii eJobs te vor îndruma spre acele anunțuri de joburi care ți se potrivesc.
      O altă variantă este să te abonezi la newsletter-ul de joburi pentru a afla în timp util care sunt cele mai noi joburi din orașul tău. Iată cum poți face asta:

      În partea dreaptă a CV-ului trebuie să bifezi Criteriile jobului dorit: Nivel cariera/Nivel studii/Tip job/Orase de lucru/Departamente/Industrii/Salariu net lunar. Bifarea acestor criterii este esențială pentru ca noi să putem sorta joburile pentru tine
      Intră apoi în Setări cont – opțiune aflată sub poza ta de profil (din partea dreaptă sus). De pe coloana din stânga, alege Setări alerte e-mail ⤏ Frecvența alertei ⤏ Zilnic

  • AvatarBALAN VASILE CATALIN zice

    Excelenta aceasta prezentare dar nu am gasit de unde se poate salva acest cv pentru a fi personalizat, mai ales ca are si posibilitatea de a atasa o fotografie.

    • Bună, Vasile,

      Intră pe site-ul http://www.ejobs.ro și creează cont de candidat. Acolo poți crea CV-ul tău și îi poți adăuga și poză. După ce ai completat datele despre experiența ta, ai posibilitatea de a descărca CV-ul în varianta pdf.

  • AvatarMariana zice

    Bună ziua !!! Puteți adăuga un link de unde se poate descărca CV actualizat din 2020 ?

  • AvatarBarna Elena zice

    Bună ziua,mă numesc Barna Elena am lucrat in Italia 10 ani ca şi chelneriță,camerista, acum mam intors in România si caut de munca in acest domeniu sau la Peny market .Precizez sunt din Neamț mulțumesc.

  • Avataranca zice

    buna ziua,

    De ce nu suntem informati (aplicantii) privind incheierea procesului de selectie.De unde sa stie candidatul ca o mcompanie si-a gasit candidatul potrivit si trebuie sa caute in alta parte.Asteptam un feedback , cand nu ai job ajungi sa faci compromisuri si accepti repede oferte dezavantajoase pentru ca nu stii in ce etapa de recrutare te aflii cu ceilalti angajatori ca nu trimit feedback.

    • Bună, Anca,

      Înțelegem situația. eJobs are campanii periodice, prin We Are HR, în care le comunicăm angajatorilor importanța feedback-ului în procesul de recrutare. Recomandarea noastră este să întrebi recrutorul încă din timpul interviului când ar fi bine să revii pentru un răspuns. Asigură-te că îl contactezi imediat după data comunicată de acesta.

  • AvatarRaducan Ionut zice

    Buna ziua! Stiti cumva, modelele de CV-uri se schimba de la an la an? Cel actual trebuie sa fie neaparat de tip Europass? Care este tipul de CV actual cu care trebuie sa ma prezint si ce trebuie sa contina? Am vazut ca sunt multe modele, dar nu stiu care este cel corect. Daca voi suna la 021 9124, cum ma vor putea ajuta colegii dumneavoastra? Pot cumva sa le trimit CV-ul meu si sa-l adapteze in functie de postul pentru care voi aplica sau il vom modifica prin telefon? Va multumesc anticipat! O zi buna!

Leave a Reply