Candidatii eJobs pot alege daca CVul lor este: CONFIDENTIAL, PUBLIC sau daca este disponibil doar clientilor eJobs. CVul de pe acesta pagina este public (fara date de contact insa). CVul Public ii ofera candidatului mai multe oportunitati de a fi gasit si contactat de potentiali angajatori. CVurile disponibile doar clientilor eJobs au un format mai complex, contin mai multe informatii si sunt mult mai detaliate.
Candidatii eJobs isi pot schimba in orice moment disponibilitatea CVului.

Daca sunteti firma si doriti sa contactati candidatul de mai jos, trimiteti-ne aceasta cerere la Contact@ejobsgroup.ro, alaturi de linkul catre aceasta pagina.

Unul din Relationship Managerii eJobs o sa va contacteze in maxim 24 de ore si o sa va ofere datele de contact DOAR dupa ce candidatul isi exprima acordul in acest sens.
Curriculum Vitae

informatii personale

 

M 05.03.1980

Permis conducere:  Cat.B, Data obtinerii:20.04.1998

Stagiu militar: nu

obiectiv

 

O activitate care sa-mi permita sa-mi dezvolt competentele actuale, sa evoluez in cariera si sa particip la dezvoltarea firmei in care voi lucra.

Salariu: nespecificat

Tip job: Part time, Full time, Proiect / Sezonier

Departament: Relatii publice, Educatie / Training / Arte, ONG / Voluntariat, Functii publice, Cercetare - dezvoltare, Tipografii / Edituri, Audit / Consultanta

Oras de lucru: Bucuresti

Nivel Cariera: Mid-Level (2-5 ani)

Disponibil: oricand

experienta profesionala

 

01.08.2014 - prezent

Departament: educatie / training / arte

Titlu Job: lector universitar

Responsabilitati:

Predarea urmatoarelor cursuri: "Dinamica Culturala a Globalizarii", "Diplomatie Culturala Romaneasca", "Idei si Mentalitati in Europe Moderna", "Istoria Imaginarului European", "Politici si Institutii Culturale in Uniunea European".

01.10.2010 - 01.08.2014

Departament: educatie / training / arte

Titlu Job: asistent universitar

Responsabilitati:

Desfasurarea seminariilor aferente cursurilor de: "Introducere in stiinta politica", "Introducere in studii europene", "Institutii Europene", "Istorie universala contemporana", "Globalism si globalizare", "Guvernanta multi-nivel in Uniunea Europeana". Din octombrie 2012 titular al cursurilor "Integrarea Romaniei in Uniunea European" si "Politici comune ale Uniunii Europene", "Istoria Integrarii Europene" si "Guvernanta Uniunii Europene"
Numeroase publicatii stiintifice. Doua granturi de cercetare in cadrul New Europe College, Bucuresti, Romania si Imre Kertsez Kolleg, Jena, Germania. Participarea la numeroase conferinte nationale si internationale. Stagiu de predare in cadrul Universitatii Kadir Has, Istanbul (mai 2014).

01.04.2010 - 01.11.2010

Departament: turism / hotel staff

Titlu Job: ghid turistic

Responsabilitati:

Ghid pe autocar pentru grupurile de turisti care viziteaza Romania. Sarcina mea consta in coordonarea grupurilor pe durata vizitelor si prezentarea obiectivelor turistice vizitate in limbile germana sau, dupa caz, engleza.

01.09.2006 - 01.10.2008

Departament: cercetare - dezvoltare

Titlu Job: cercetator asociat

Responsabilitati:

Colaborator in cadrul proiectului de cercetare "Elite parlamentare si dinamica electorala in Romania. 1919-1937". Activitatea mea a constat in efectuarea cercetarii in arhive si biblioteci si redactarea unui studiu despre alegerile interbelice in judetul Braila. Studiul final a fost publicat in vol.: Florin Muller (coord.) "Elite parlamentare si dinamica electorala in Romania. 1919-1937", editura Universitatii Bucuresti, 2009.
Redactarea unui studiu de 40 de pagini pe tema de cercetare respectiva.

01.09.2006 - 01.10.2009

Departament: cercetare - dezvoltare

Titlu Job: cercetator asociat

Responsabilitati:

Am lucrat ca cercetator in cadrul grupului de cercetare 1412, "Orientari culturale si structuri de ordine in Europa de sud-est". Tema mea de cercetare era procesul de modernizare in Romania, in special in ceea ce priveste mediul rural. Am abordat tema dintr-o perspectiva multidisciplinara, incercand sa determin modul in care programele de modernizare a spatiului rural au fost puse in aplicare in Romania secolului XX (1917 - 2007). Am folosit ca studiu de caz o comuna din judetul Braila pentru a determina modul in care structurile sociale traditionale s-au transformat ca urmare a politicilor nationale. Pentru aceasta am folosit documente de arhiva, interviuri si chestionare de teren.
Titlul de doctor obtinut in octombrie 2010, cu calificativul Magna cum laude. Teza a fost publicata sub titlul: "From Peasants to Farmers? Agrarian Reforms and Modernization in Twentieth Century Romania. A Case Study: The Bordei Verde Commune in Braila County", Peter Lang, 2012.

01.10.2005 - 01.08.2006

Departament: grafica / webdesign / dtp

Titlu Job: redactor

Responsabilitati:

Responsabilitatea mea consta in documentarea redactarea de articole pentru urmatoarele rubrici: Monumente, Istorie, Biografii Politice.
Articolele publicate au fost comentate pozitiv de catre cititori si o parte dintre acestea au fost citate ca referinte pentru alte texte online.

01.09.2005 - 01.09.2008

Departament: cercetare - dezvoltare

Titlu Job: cercetator asociat

Responsabilitati:

Am lucrat in calitate de colaborator in cadrul proiectului de cercetare "Reforme agrare, cadastru si registre agricole, Polonia, Romania si Iugoslavia in comparatie". De-a lungul celor trei faze ale proiectului activitatea mea a constat in: documentare in arhive si biblioteci despre legislatia agrara in Romania intre 1918 - 2007, studiu de caz bazat pe interviuri (50) referitoare la structura proprietatii intr-un sat din judetul Braila, redactarea articolelor de specialitate si prezentarea rezultatelor la diverse conferinte internationale.
Am depasit numarul de interviuri planificate cu peste 50% (de la 30 la 50). Am dat spre publicare trei articole in loc de unul, cum fusese planificat initial in cadrul proiectului.

01.07.2004 - 01.03.2005

Departament: grafica / webdesign / dtp

Titlu Job: redactor

Responsabilitati:

Responsabilitatea mea de baza era redactarea articolelor pe teme de istorie in cadrul Departamentului de Istorie Recenta. Activitatea consta in documentare in vederea redactarii articolelor, redactarea propriu-zisa, participarea la sedintele de redactie care stabileau subiectele viitoare, lucrul cu departamentele tehnice in vederea tiparirii articolelor. Dupa o pauza de peste doi ani, mi-am reluat activitatea in cadrul ziarului, de data aceasta cu statut de colaborator, si am redactat articole despre lumea satului in ultimii ani ai regimului comunist.
Articolele publicate au fost comentate pozitiv de catre cititori si o parte dintre acestea au fost citate ca referinte pentru alte texte online.

01.04.2004 - 01.07.2004

Departament: grafica / webdesign / dtp

Titlu Job: redactor departamentul de monitorizare tv.

Responsabilitati:

Am ocupat functia de redactor in departamentul de monitorizare TV avand ca responsabilitate trecerea stirilor TV pe suport electronic Word.

01.11.2003 - 31.03.2004

Departament: marketing

Titlu Job: operator sondaje de opinie

Responsabilitati:

Identificare de respondenti pentru completare de chestionare pe diverse teme si ajutarea acestora pe parcursul completarii chestionarului.

studii

 

Facultati:

2006 - 2010 Doctorat: Filozofie la Universitatea Friedrich Schiller, Jena, Germania din Jena. Titlul tezei de doctorat: Agrarian Reforms and Modernization in Twentieth Century Romania. A Case Study: The Bordei Verde Commune in Braila County
2003 - 2005 Masterat: Istoria romanilor in secolul XX la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti din Bucuresti. Titlul tezei de master: Relatia stat societate in Romania comunista
2000 - 2004 Facultate / Colegiu: Politica Romaneasca la Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti din Bucuresti. Titlul lucrarii de licenta: Impactului Politicii Agricole Comune asupra agriculturii romanesti in contextul negocierilor de aderare la UE. 2003-2005
1999 - 2003 Facultate / Colegiu: Istorie contemporana romaneasca la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti din Bucuresti. Titlul lucrarii de licenta - Colectivizarea agriculturii in Romania, perspectiva antropologica. 2000-2004
1994 - 1999 Liceu: Istorie-stiinte sociale la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Braila.

Facultati in straiatate

Martie - Iunie 2005: Bursa Erasmus in cadrul Alpen Adria Universitat din Klagenfurt, Austria.

Sept. 2006 - Oct. 2010: Doctorat in cadrul Universitatii din Jena, Germania. Tema lucrarii: Reforme agrare si modernizare in Romania secolului XX, studiu de caz - comuna Bordei Verde, judetul Braila. Examenul final pentru acordarea titlului de doctor in filozofie a avut loc pe data de 28 octombrie 2010. Calificativul obtinut: magna cum laude

Premii

Proiecte
May 2014: Stagiu de predare in cadrul universitatii Kadir Has, Istanbul
Tema cursului: "Historical Premises of Underdevelopment in Eastern Europe"
Aug 2012 - Sep 2012: Grant oferit de cãtre colegiul Imre Kertesz, Jena, Germania
Tema de cercetare: politici de urbanizare în cadrul CAER, România şi Bulgaria în comparaţie
Oct 2011 - Jul 2012: Grant oferit de cãtre Colegiul Noua Europã, Bucureşti
Tema de cercetare: politica de sistematizare rurala in Romania comunista
Aug 2010 - Aug 2014: Prima de instalare pentru tinerii fermieri
Fonduri obtinute prin masura 112, "Instalarea tinerilor fermieri", implementata de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale
Sep 2006 - Sep 2009: Şcoala doctoralã 1412 „Orientãri Culturale şi Structuri de Ordine în Europa de Sud-Est“, Jena, Germania

Sep 2005 - Jun 2007: Grant de cercetare in cadrul proiectului “Land Law, Cadastre and Land Registers in Eastern Europe. 1918 – 1945 – 1989. Poland, Romania and Yugoslavia in Comparison”.
Finanţat de cãtre Deutsche Forschung Gemeinschaft (Comunitatea Germanã de Cercetare)
Conferinte
May 2014: Conferinţa internaţionalã interdisciplinarã “Challenges of Transition: the Post-Communist Experience(s)”, ediţia a II-a, Bucureşti, România
Titlul prezentarii: “Imbalanced Equalitarian Policies: Defining Land Property in Twentieth Century Romania”
Aug 2013: Rural History 2013, International Conference of the European Rural History Organisation (EURHO), Berna, Elveţia
Titlul prezentarii: “An Institutional Approach toward the Transformation of Countryside: the Collective Farms and Cultural Centres in the Communist Romania”
Jul 2013: Ediţia a VIII-a a Simpozionului internaţional de la Fãgãraş-Sâmbãta de Sus „Stalinizare și Destalinizare. Evoluții instituționale și impact social”, Sâmbãta de Sus, România
Titlul prezentarii: “Redefinirea strategiei regimului comunist din România faţă de colectivizarea agriculturii (1953-1956)”
May 2013: Conferinţa internaţionalã interdisciplinarã “Challenges of Transition: the Post-Communist Experience(s)”, Bucureşti, România
Titlul prezentarii: “Post-Communism or EU-Integration? The Decisive Factor in Transforming the Rural Area in Romania (1989 – 2007)”,
Jul 2012: International Conference of the Society for Romanian Studies: Europeanization and Globalization: “Romanians in their Region and the World”; Universitatea Lucian Blaga, Sibiu, România
Titlul prezentarii: “The Reform of Romanian Agriculture between Decollectivization and EU Accession”
May 2012: The Making of Landscape in Modernity, University of St. Andrews, Scoţia.
Titlul prezentarii: “The Centre in the Romanian Landscape”
Lucrari publicate
May 2014: MICU, Cornel: “Professionals, Pseudo-Professionals or State Servants? The Professionalization of Romanian Agriculture (1919-1989)“ în Dietmar Müller/Hannes Siegrist (coord.), Professionen, Eigentum und Staat, Europäische Entwickulungen im Vergliech (19. und 20. Jahrhundert), Wallstein Verlag, Göttingen, 2014

Apr 2014: MICU, Cornel: „The European Union as a Key Factor in Transforming Romanian Agriculture after 1989” în Ioan Stanmoir/Cristina Manolache/Anamaria Elena Gheorghe (coord.) „Challenges of Transition: The Post-Communist Experience(s)” vol. I, Institutul European, Iaşi, 2014

Sep 2013: MICU, Cornel: “A Unique Policy of Urbanization? The Rural Systematization in Romania” în New Europe College Stefan Odobleja Program: Yearbook 2011-2012 (2013)

May 2012: MICU, Cornel: From Peasants to Farmers? Agrarian Reforms and Modernisation in Twentieth Century Romania. A Case Study: Bordei Verde Commune in Brăila County, Peter Lang, Berlin, Bruxelles, New York, Oxford, Vienna, 2012

Feb 2012: MICU, Cornel: Integrarea României în Uniunea Europeanã, manual pentru uzul studenţilor de la forma de învãţãmânt la distanţã, Editura Universitarã Danubius, Galaţi, 2012

Sep 2011: MICU, Cornel: “The Legal Background of Agricultural Reforms in the Twentieth Century Romania. An Interpretive Framework” în Analele Universităţii “Ovidius” Constanţa, Seria Istorie, Vol. 8, (2011)

Aug 2011: MICU, Cornel: “Social Changes during the Collectivization Period in Romania”, în Dietmar Müller/ Angela Harre (eds.), Transforming Rural Societies. Agrarian Property and Agrarianism in East Central Europe in the Nineteenth and Twentieth Centuries, Jahrbuch für Geschichte des ländlichen Raumes, 2010 edition, Vienna, 2011

Feb 2011: MÃRGÃRIT Adriana/MICU, Cornel/PÎRJU, Ionel Sergiu/POPA, Anişoara: Istoria culturii, studii interculturale, Editura Universitarã Danubius, Galaţi, 2011

Feb 2011: BALAN, Cãtãlin/ MICU, Cornel: Introducere în studii europene, Editura Universitarã Danubius, Galaţi, 2011

Jul 2009: MICU, Cornel: “Centru şi periferie în procesele electorale Româneşti. Studiu de caz: Judeţul Brăila [Center and Periphery in the Romanian Electoral Processes. Case study: the County of Brăila]”, în MÜLLER, Florin (ed.) Elite Parlamentare şi dinamică electorală în România, 1919 – 1937, Editura Universităţii Bucureşti, Bucureşti, 2009

Traininguri
Oct 2010: Certificat de formare in domeniul invatamantului la distanta, Universitatea Danubius, Galati.

aptitudini

 

Limbi straine(Scris,Vorbit,Citit):

engleză(avansat,avansat,avansat)

franceză(mediu,mediu,avansat)

germană(mediu,avansat,avansat)Pagini: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20 

E timpul pentru un browser mai bun

De la 1 octombrie 2019, te informăm că site-ul eJobs.ro nu va mai putea fi accesat prin browser-ul Internet Explorer din cauza funcționalităților reduse ale acestuia. Accesează-ne cu încredere folosind unul dintre browserele mai moderne: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari sau Edge.

Am înțeles
close